26-letni Prepelič bo v katalonskem prvoligašu združil moči s prijateljem Alenom Omićem. Oba pa bosta v novi sezoni gostovala tudi v Ljubljani, saj je Joventut v isti skupini Evropskega pokala kot Cedevita Olimpija. Joventut je v pretekli sezoni španskega prvenstva osvojil sedmo mesto.

Klemen Prepelič (levo) na evroligaški tekmi proti Panathinaikosu aprila letos. Prepelič se v Realu ni naigral, je pa z njim osvojil naslov španskega prvaka in se uvrstil na zaključni turnir Evrolige. Prepelič je v Evroligi povprečno dosegal po 3,8 točke, v španskem prvenstvu pa 4,2. Foto: EPA

Prepelič je kariero začel v Mariboru, nato pa jo nadaljeval v Heliosu, Unionu Olimpiji, Banvitu, Oldenburgu, Limogesu, pred prihodom v Real pa je igral za Levallois Metropolitans. 191 cm visoki Prepelič je bil med najzaslužnejšimi za zmago Slovenije na evropskem prvenstvu leta 2017.

Samar zapušča Real, a ostaja v Španiji
Od madridskega Reala se poslavlja tudi mladi Samar, ki je pred dnevi z reprezentanco do 18 let osvojil bron na evropskem prvenstvu. Za spletno stran kosarka.si je Samar povedal, da kariere ne bo nadaljeval pri Realu, a da ostaja v Španiji.

Zoran Dragić iz Trsta v Ulm

Zoran Dragić je profesionalno kariero začel v Geoplinu, nato pa jo nadaljeval v Krki, Unicaji Malagi, Phoenixu, Miamiju, Himkiju, Milanu, Anadolu Efesu, zadnje leto pa je igral za Trst. Foto: EPA

30-letni Zoran Dragić, ki je nazadnje igral za Trst v prvi italijanski ligi, pa je podpisal enoletno pogodbo z nemškim prvoligašem Ulmom, katerega trener je Jaka Lakovič. Z Lakovičem sta nekoč skupaj igrala za slovensko reprezentanco, zato ga trener nemškega prvoligaša, kot pravi, dobro pozna. "Zelo sem vesel, da se je Zoran odločil igrati v Ulmu. Seveda ga zelo dobro poznam iz svojega časa z reprezentanco in vem, da bo našemu moštvu pomagal na številnih mestih," je prepričan Lakovič. "Je absolutni vodja na igrišču, predvsem pa ima močno napadalno igro in zelo dobro igra v obrambi," je o Dragiću za klubsko spletno stran še dejal Lakovič.