Goran Dragić bo skušal z Dwyanom Wadom in Chrisom Boshem popeljati Miami v končnico. Foto: Reuters
Goran Dragić bo skušal z Dwyanom Wadom in Chrisom Boshem popeljati Miami v končnico. Foto: Reuters
Brandon Knight
Brandon Knight je bil motor igre Milwaukeeja, zdaj pa se seli v Arizono. Foto: EPA
Kevin Garnett
Kevin Garnett je med letoma 1995 in 2007 blestel v Minnesoti, a nikoli ni zaigral v finalu Lige NBA. Pri 38 letih se vrača k Volkovom. Foto: EPA

S Floride se v Arizono selita Danny Granger, Jordan Hamilton in še dva izbora v prvem krogu nabora.
Brez LeBrona Miami daleč od vrha
Miami, ki se bori za preboj v končnico, je v zadnjih štirih letih igral v finalu Lige NBA, naslov je osvojil leta 2012 in 2013. Poleti je Vročico zapustil LeBron James, ostala sta Dwyane Wade in Chris Bosh. Miami ima 22 zmag in 30 porazov, trenutno je na osmem mestu Vzhoda.
Cole odšel v New Orleans
Norris Cole
, ki je igral na položaju organizatorja igre pri Miamiju, je odšel v New Orleans. Heati so dobili veterana Johna Salmonsa.
Dragić je v torek šokiral vodstvo kluba z izjavo, da po končani sezoni ne namerava podpisati nove pogodbe. "Ne zaupam jim več. Prišel sem do točke v svoji karieri, ko je zame in za mojo družino bolje, da gremo naprej."

Slovenski reprezentant je nazadoval od lanske sezone, ko je bil gonilna sila Sunsov, potem ko je k Phoenixu poleti nepričakovano prišel še en branilec Isaiah Thomas, v zadnjem trenutku pa je dolgoročno pogodbo podpisal tudi Eric Bledsoe.
Thomas v Boston, Sunse okrepil odlični Knight!
Phoenix je popolnoma prevetril ekipo. Thomas je tik pred koncem prestopnega roka odšel v Boston. Novi organizator igre Sunsov pa je sijajni Brandon Knight, najboljši košarkar Milwaukeeja (17,8 točke, 5,4 podaje in 4,3 skoka na tekmo). Bucksi bodo dobili najboljšega novinca Michaela Carterja Williamsa, Milesa Plumleeja in Tylerja Ennisa. Philadelphia v menjavi treh klubov dobi izbore na poletnem naboru.
Garnett se vrača v Minnesoto
Zadnji dan prestopnega roka je bil zelo razburljiv v Ligi NBA. Veteran Kevin Garnett se je vrnil k Minnesoti. Brooklyn je dobil Thaddeusa Younga.
Afflalo v Portland
Okrepil se je tudi Portland, odlični organizator igre Arron Afflalo in Alonzo Gee se iz Denverja selita k Blazersom, Nuggetsi so dobili Thomasa Robinsona, Willa Bartona in Victorja Claverja.
Jackson v Detroit, Kanter v Oklahomo
Oklahoma, ki se s Phoenixom bori za 8. mesto na Zahodu, je branilca Reggija Jacksona poslala v Detroit. Thunder bo dobil centra Enesa Kanterja in specialista za mete od daleč Steva Novaka iz Utaha, poleg tega pa še Kyla Singerlja in D. J. Augustina iz Detroita. Robustni center Kendrick Perkins zapušča Oklahomo in se seli v Utah.