Tony Parker, Tim Duncan in Manu Ginobili bodo tudi v naslednji sezoni zelo resni kandidati za naslov prvaka. Foto: EPA
Tony Parker, Tim Duncan in Manu Ginobili bodo tudi v naslednji sezoni zelo resni kandidati za naslov prvaka. Foto: EPA

32-letni Francoz bi v naslednji sezoni zaslužil 12,5 milijona ameriških dolarjev, vodstvo kluba pa je želelo z najkoristnejšim igralcem zadnjega evropskega prvenstva v Sloveniji predčasno podaljšati pogodbo, poleti 2015 bi postal prosti igralec. Yahoo Sports poroča, da naj bi za triletno podaljšanje dobil 33,5 milijona evrov.

V pretekli sezoni je v povprečju dosegal največ točk v ekipi (16,7 na tekmo). Spursi so v finalu s 4:1 odpravili Miami in se veselili petega naslova prvakov. Parker je sodeloval pri štirih (2003, 2005, 2007 in 2014). Leta 2007 je bil tudi MVP-finala.

V Ligo NBA je prišel leta 2001 (28. izbor na naboru igralcev), vseh 13 sezon pa je odigral pod vodstvom legendarnega trenerja Gregga Popovicha v San Antoniu. V končnici je nastopil že na 196 tekmah, med aktivnimi igralci sta jih več zbrala le njegov soigralec Tim Duncan in zvezdnik LA Lakersov Kobe Bryant.

Na svetovnem prvenstvu ne bo igral
Parker je lani blestel na evropskem prvenstvu v Sloveniji, v četrtfinalu je v Stožicah z izjemno predstavo zagotovil Franciji zmago nad Slovenijo, v polfinalu je bil neustavljiv za špansko obrambo, svoje pa je dodal še v finalu proti Litvi.

Na svetovnem prvenstvu v Španiji, ki se začenja 30. avgusta, ne bo igral. "Zelo težko bo gledati soigralce, oni so moja druga družina. Moram povleči pametno potezo, to je prava odločitev. Želim igrati še dolgo časa, potrebujem počitek. Vsekakor si želim nastopiti še na dveh velikih tekmovanjih v francoskem dresu," je pojasnil Parker. V Španiji ne bo igral tudi njegov soigralec pri Spursih Manu Ginobili.