"Kar se tiče nekih domnev, mislim, da so tukaj pristojni organi za to, da kaj ugotovijo. Jaz sem za to pogodbo prvič slišal zdaj od vas. In verjamem, da je to neka neslana šala. Luka je polnoleten in odgovarja sam zase. Jaz se v te stvari se ne želim in se tudi nisem nikoli vmešaval," je v torek dejal Saša Dončić. Foto: BoBo

Novopečeni član Dallasa je junija izvedel, da je neki moški po imenu Slavko Djurić med ameriškim agentom Charlesom Briscoejem in ljudmi, ki so se predstavili kot njegovi starši, uredil sestanek. Tam naj bi Briscoe dobil pogodbo, v kateri sta bila očitno ponarejena podpisa ter fotokopija Lukove izgubljene osebne izkaznice. Lukova mati Mirjam Poterbin je zato vložila ovadbo zoper neznanega storilca. V njej ni izključila možnosti, da je v posredovanje vpleten njen nekdanji partner Saša Dončić, s katerim sta v slabih odnosih. Saša Dončić je že v torek zanikal kakršno koli odgovornost za prevaro, ni bil pa prepričan, ali se je kdaj srečal z Djurićem. TV Slovenija je pridobila posnetek njunega pogovora.

"Pozdravljeni, sem Saša, oče Luke Dončića. Tukaj sem s Slavkom, svojim dobrim prijateljem. Storil bom vse, kar lahko, da bi Billa Duffyja odstranili od Luke Dončića," je v pogovoru z Djurićem dejal Saša Dončić. V četrtek je za TV Slovenijo povedal, da se je z Djurićem, ki sicer živi v Kanadi, srečal le enkrat, lani, pogovor pa se je večinoma vrtel okoli razvoja mladih igralcev, a dotaknila sta se tudi zastopanja sina Luke. Ne skriva pa, da ne odobrava sinovega agenta.

Dončić: Očitno je nekdo zlorabil posnetek
"V vsem tem pogovoru me je prosil, ali lahko posnamem neko izjavo, ker se jez ne strinjam s tem in ker mi ni bilo všeč, da je bil Duffy agent. Sem rekel, zakaj pa ne. V principu sem ga prosil, naj mi pove, na kakšen način. Verjetno sem tudi jaz v tem posnetku malo naiven, da rečem, očitno ga je kdo zlorabil …"
pravi Saša Dončić.

Slavko Djurić medtem priznava, da je želel posredovati pri menjavi agentov, a po legalni poti: "S Sašo Dončićem sem se srečal le enkrat, julija, nato sva še nekajkrat govorila po telefonu. Ko sem spoznal, da Saša nima pravega vpliva, sem navezal stik z Lukovo materjo. Tudi Saša mi je rekel, da se s tem bolj kot sam ukvarja ona." Poterbinovo je nagovoril na košarkarski tekmi v Beogradu marca letos, vendar za ponujeno marketinško sodelovanje ni izkazala zanimanja, zato je odnehal, zatrjuje.

"Nikoli se nisem osebno srečal s Charlesom Briscoejem, govorila sva le po telefonu. Preprosto ni res, da je prišel v Evropo, da sva se sestala in ne vem kaj še. To so popolne laži. Gospa, nimam nobenih ponarejenih dokumentov ali osebnih izkaznic, ničesar ne vem o tem," je Djurić pristavil za TV Slovenija. Da Dončić nima nič s ponarejanjem podpisov na pogodbi, je zatrdil tudi posrednik Duško Drlačić, ki je Djuriću uredil kontakt Saše Dončića.

Saša Dončić zanikal vpletenost v prevaro
Saša Dončić zanikal vpletenost v prevaro