Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Klub, ki je preteklo sezono nastopal v Evropskem pokalu, je spadal v najožji krog favoritov tekmovanja, toda po ruskem napadu na Ukrajino je bil izključen. V zadnjih letih je to eden najmočnejših ruskih klubov, ki ima tudi zajeten proračun.

Kot je Lokomotiv zapisal, jih prevzema selektor aktualnih evropskih prvakov in ene najmočnejših reprezentanc na svetu. Sekulić bo v ponedeljek z izbrano vrsto začel priprave na EuroBasket, kjer bo Slovenija branila naslov. Lani jo je prvič v zgodovini popeljal na olimpijske igre, kjer je bila četrta.

44-letni Ljubljančan, nekdanji trener Slovana, Krke in Primorske, je nazadnje deloval na Češkem, kjer je z Nymburkom postal državni prvak. "Vesel sem, da sem se pridružil Lokomotivu. V preteklosti je klub dosegal izjemne rezultate z odličnimi trenerji. Moja naloga in želja je, da nadaljujemo tako delo. Skušali bomo poskrbeti, da bodo navijači še naprej uživali v uspehih, so pa moji predhodniki postavili visoko letvico," je dejal Sekulić za klubsko stran.

Pred šestimi leti je Lokomotiv zaigral celo na Final Fouru Evrolige. Tedaj je dres tega ruskega kluba nosil tudi nekdanji slovenski reprezentant Anthony Randolph. Sekulić bo drugi Slovenec na klopi Lokomotiva, saj ga je v preteklosti že vodil Sašo Filipovski, tu pa je deloval tudi nekdanji slovenski selektor Božidar Maljković.