Kevin Seraphin ima za seboj 437 tekem v Ligi NBA, njegovo povprečje pa je nekaj manj kot šest točk na srečanje. Foto: Reuters
Kevin Seraphin ima za seboj 437 tekem v Ligi NBA, njegovo povprečje pa je nekaj manj kot šest točk na srečanje. Foto: Reuters

Seraphin ima za seboj sedem sezon v Ligi NBA. Nazadnje je bil član Indiane, za katero je v minuli sezoni v povprečju v dobrih 11 minutah dosegal nekaj manj kot pet točk in tri skoke na tekmo. Pred tem je igral še za New York in Washington. Najboljša je bila sezona 2012/13, ko je v povprečju dajal po devet točk na srečanje. V Španiji je že igral. Med lockoutom v NBA je podpisal za Baskonio. Kariero je začel v Choletu.

Barca je letos v svoje vrste pripeljala že tretjega Francoza, potem ko sta v Katalonijo prišla tudi Thomas Heurtel in Adrien Moerman. Seraphin je s Francijo leta 2011 na evropskem prvenstvu v Litvi osvojil srebrno medaljo, leto kasneje pa je nastopil tudi na olimpijskih igrah. Letos je znova kandidat za nastop na EuroBasketu, ob težavah s poškodbami v francoski izbrani vrsti pa bo verjetno eden izmed nosilcev pod obročem. Francija se bo v skupinskem delu v Helsinkih pomerila tudi s Slovenijo.

Kot piše El Mundo Deportivo pa naj bi v Barcelono vendarle prestopil tudi Adam Hanga. Madžarski krilni košarkar je že dolgo želja katalonskega velikana, ki pa ima še pogodbo z Baskonio. Vendarle naj bi se kluba dogovorila za odškodnino. Barca naj bi ponudila 300.000 evrov, zahteva Baskov pa je še enkrat višja. 28-letni košarkar bo podpisal triletno pogodbo, po kateri bo zaslužil 7,5 milijona evrov.