Sergio Llull in Luka Dončić junija 2018 kot soigralca v madridskem Realu. Foto: EPA
Sergio Llull in Luka Dončić junija 2018 kot soigralca v madridskem Realu. Foto: EPA

Dončić je večkrat poudaril, da so mu starejši igralci Reala iz Madrida zelo pomagali pri vključitvi v člansko zasedbo. Dončić je prvo tekmo v dresu prve ekipe iz španske prestolnice odigral 30. aprila 2015, ko je bil star 16 let, dva meseca in dva dneva. S tem je postal najmlajši debitant v članski ekipi Reala in tretji najmlajši v španskem prvenstvu po Rickyju Rubiu in Angelu Rebolu.

Nihče ni pričakoval takšnih številk in povprečij
"Vsi v Realu smo vedeli, da mu bo uspelo, po pravici povedano pa ni nihče pričakoval takšnih številk in povprečij, ki jih ima zdaj,"
je začel 32-letni španski reprezentant. "Luka je zelo mlad in pameten igralec, ki izjemno dobro izkorišča prostor na igrišču. Zaradi svoje telesne konstitucije je dober v skoku, pri podajah oziroma pregledu nad igriščem, hkrati pa lahko koše dosega z vseh položajev. Liga NBA mu je pisana na kožo."

Sergio Llull je dodal, da je Dončiću z veseljem pomagal na začetku kariere, saj se zaveda, kako pomembni so izkušnje in dobri nasveti za razvoj mladega igralca.

Luka Dončić, ki na razplet Lige NBA po prekinitvi zaradi pandemije čaka v Sloveniji, je z Llullom pogosto v stiku prek družbenih omrežij, zelo ga pa spoštuje še en zlat slovenski reprezentant in za zdaj še član Reala, Klemen Prepelič, ki je svojemu psu čivavi dal ime Llull.