Zoran Martić je vesel vrnitve Marka Simonovića. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Martić je vesel vrnitve Marka Simonovića. Foto: www.alesfevzer.com

Simonović, ki je 15. oktobra dopolnil 19 let, v Italiji ni dobil veliko priložnosti za igro, zaigral je le na eni tekmi. Zato se je zdaj Črnogorec vrnil k zeleno-belim in z njimi že trenira.

Črnogorec se je Petrolu Olimpiji pridružil poleti, potem ko je prejšnjo sezono nosil dres Siene. V Ljubljani je preživel poletne mesece, zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, nato pa se je pridružil pripravam črnogorske reprezentance na kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Po končanem kvalifikacijskem ciklusu je Simonović odpotoval v Italijo, v slovensko prestolnico pa se je nato vrnil v torek.

Špan v najboljši peterki
Jan Špan
je bil po odlični predstavi v četrtem krogu Fibine Lige prvakov, ko je Petrol Olimpija z 79:73 premagala Oostende, izbran v najboljšo prvo peterko tekmovanja prejšnjega tedna. V spodnjem videu si lahko ogledate vrhunce Špana na omenjeni tekmi.


"Marko Simonović je naš igralec, ki je z ekipo preživel tako rekoč celotno pripravljalno obdobje, nato pa zaradi administrativnih zadev kot posojeni košarkar odšel v Italijo. Veseli nas, da se je Marko že pridružil našim treningom, na parketu pa ga želimo čim prej videti tudi na tekmah,"
je o novi okrepitvi oziroma starem znancu dejal trener Ljubljančanov Zoran Martić.

Roman Lisac, direktor Petrola Olimpije, pa je razložil: "Kljub dogovoru z Roseto, da bo dobil veliko priložnosti za igro, ni bilo tako, posledično pa smo se skupaj s Simonovićem, ki je izrazil veliko željo, da na tekmah Lige prvakov, Lige ABA in državnega prvenstva pomaga svojim soigralcem pri Petrolu Olimpiji, odločili, da ga v najkrajšem mogočem času priključimo treningom našega moštva."

View this post on Instagram

No lack of talents in the #BasketballCL Team of the Week! Who will claim Gameday 4 MVP?

A post shared by Basketball Champions League (@basketballcl) on Nov 1, 2018 at 5:52am PDT