Vladimirja Anzulovića je zamenjal njegov pomočnik Dalibor Damjanović. Foto: www.alesfevzer.com
Vladimirja Anzulovića je zamenjal njegov pomočnik Dalibor Damjanović. Foto: www.alesfevzer.com

"Zadnji rezultati moštva so nas prisilili v ukrepanje. Vladimir Anzulović ni več trener članske ekipe KK Krka. Klub in trener sta se sporazumno razšla. Na tem mestu se želim zahvaliti Vladimirju za vse, kar je storil za našo košarkarsko sredino, predvsem pa za prizadevno delo in rezultate, ki jih je imel. Pod njegovim vodstvom smo igrali finale superpokala Slovenije, redni del domačega prvenstva pa je Krka sklenila na prvem mestu s šestnajstimi zmagami in dvema porazoma. Na njegovi nadaljnji trenerski poti mu želimo vse dobro," je kadrovsko potezo pojasnil predsednik kluba Andraž Šuštarič.

Anzulović, tudi nekdanji igralec Novomeščanov, je trenerski posel začel opravljati prav v Krki, sprva kot pomočnik. Prvič je glavni trener postal v sezoni 2015/16. Zatem je deloval na Hrvaškem, kjer je vodil Šibenik in Split, predtem pa tudi že Kvarner. Foto: Krka/Drago Perko
Anzulović, tudi nekdanji igralec Novomeščanov, je trenerski posel začel opravljati prav v Krki, sprva kot pomočnik. Prvič je glavni trener postal v sezoni 2015/16. Zatem je deloval na Hrvaškem, kjer je vodil Šibenik in Split, predtem pa tudi že Kvarner. Foto: Krka/Drago Perko

Krka je v jadranskem tekmovanju trenutno s šestimi zmagami in 14 porazi na 11. mestu, na zadnjih devetih tekmah pa je slavila le enkrat. V zadnjem tednu je izgubila kar trikrat. Poleg visokega domačega poraza proti zadnjeuvrščeni zasedbi Lige ABA, Borcu iz Čačka, je klonila še na uvodnih dveh preizkušnjah Lige Nova KBM za prvaka proti Rogaški in Podčetrtku. Glede na zadnje rezultate in predstave Novomeščanov trenerska menjava ni presenečenje.

"Dragi krkaši in preostali ljubitelji košarke. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil upravi, igralcem, svojim pomočnikom in vsem drugim zaposlenim v klubu za trud in energijo, ki so jo vložili v tem letu in pol, ki smo ga skupaj preživeli v klubu. Poskušali smo ustvariti sistem igre in dela, ki bi v prihodnosti, ob izpolnjevanju rezultatskih ciljev, nudil priložnost mladim slovenskim igralcem, da skozi trdo delo gradijo svojo košarkarsko pot v KK Krka. Po uspešno končanem prvem delu sezone v Ligi ABA in zanesljivo osvojenem prvem mestu v prvem delu slovenskega prvenstva, nas je po novem letu večino igralcev in trenerjev pokosil koronavirus. Od takrat naprej žal nismo bili več tako uspešni in konkurenčni okrepljenim moštvom Lige ABA, kar je pripeljalo do nekaj nezaželenih porazov. Glede na to, da ni bilo mogoče spreminjati igralske zasedbe, a uspeh in rezultati kluba vsem nam, ki ga imamo radi, morajo biti na prvem mestu, menim, da je moja moralna dolžnost, da ponudim odstop. Trdno verjamem, da so igralci, skupaj s strokovnim štabom, zmožni doseči cilje, ki niso tako daleč. Tako jaz in tudi moja družina bomo vedno ostali njihovi zvesti navijači,“ je ob slovesu dejal Anzulović, ki je moštvo vodil od novembra 2019.

Sorodna novica Krki se, kot kaže, petič zapored obeta boj za obstanek do zadnjega

Debi z visoko zmago nad Heliosom

Damjanovič, ki je v klubu do zdaj deloval kot pomočnik trenerja, obenem pa je bil tudi pomočnik selektorja slovenske reprezentance Aleksandra Sekulića, je medtem uspešno prestal krst v vlogi glavnega trenerja Krke. Na zaostali tekmi 2. kroga Lige Nova KBM za prvaka so Novomeščani z 79:49 nadigrali Helios in po dveh porazih vpisali prvo zmago.

Po spodbudnem začetku Domžalčanov, ki so si v uvodnih minutah priigrali sedem točk naskoka, je Krka že v prvi četrtini povedla. S serijo 12:0 je v drugi četrtini prevzela pobudo in kmalu zagospodarila na parketu. V drugem delu so gostitelji še naprej višali prednost, tako da je razlika ob koncu tretje četrtine znašala že 22 (59:37), v zadnji četrtini pa je narasla na velikih 30. Krka je s kar 53:29 dobila skok. 16 odbitih žog je ujela v napadu, po katerih je dala 24 točk, na drugi strani je Helios po ofenzivnem skoku zbral le pet točk.

Dvomestno število točk sta pri Krki dosegla Rok Stipčević in Jan Kosi, oba po 12, v gostujoči zasedbi pa je to uspelo le Tadeju Fermetu, ki jih je vpisal deset.


Liga Nova KBM za prvaka, 2. krog, zaostala tekma:
KRKAHELIOS SUNS
79:49 (10:13, 23:12, 26:12, 20:12)
Stipčević in Kosi po 12, Stergar 9; Ferme 10, Bratec 9.

Lestvica:                    
ROGAŠKA            3  3 0  6 
CEDEVITA OLIMPIJA  4  2 2  6 
TERME OLIMIA       4  2 2  6 
KRKA               3  1 2  4 
HELIOS SUNS        3  1 2  4 
GGD ŠENČUR         3  1 2  4