Slovenija je uspešno gostila evropsko prvenstvo leta 2013. Foto: Aleš Fevžer
Slovenija je uspešno gostila evropsko prvenstvo leta 2013. Foto: Aleš Fevžer

KZS je po pravilih Fibe do 30. junija oddal neobvezujoče pismo namere brez finančnih zahtev, 1. oktobra pa je od mednarodne košarkarske zveze prejel pogoje za kandidaturo ter rok za oddajo prijave, ki je postavljen na 2. november.

"Po tehtnem premisleku se je vodstvo KZS-ja odločilo, da za organizacijo ne kandidira, saj stroški prijave znašajo skoraj 2 milijona evrov, vključno z 20.000 evri nepovratnih sredstev. Gre zgolj za znesek t. i. kotizacije in je brez organizacijskih stroškov, ki bi ob morebitni pridobitvi nastali, glede na nove pogoje pa so ti lahko precej višji, kot so bili v letu 2013, zato se bo zveza raje usmerila v druge veje razvoja košarke v Sloveniji," so sporočili iz KZS-ja.

Vodstvo KZS-ja se je sestalo tudi z županom Ljubljane Zoranom Jankovićem, ki je pokazal velik interes in bil pripravljen dati vso podporo, a je izrazil resen dvom, da bi zmogli sofinancirati tako velik finančni zalogaj.

Košarkarska zveza Slovenije je pripravljena evropsko prvenstvo ob milejših pogojih organizirati v eni izmed naslednjih izvedb, pripravljena pa je pomagati tudi v zadnjem hipu v primeru težav katere izmed izbranih gostiteljic.