Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Simon Finžgar in Anže Srebovt so postali evropski prvaki. Foto: Twitter/Košarkarska zveza Slovenije
Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Simon Finžgar in Anže Srebovt so postali evropski prvaki. Foto: Twitter/Košarkarska zveza Slovenije

Srbi so na finalni tekmi prvi vpisali točko, do rezultata 6:6 pa sta se moštvi ves čas menjavali v vodstvu. Nato je na sceno stopil Ovnik, ki je dosegel tri zaporedne točke, in Slovenija je povedla z najvišjo prednostjo na tekmi, 9:6. A Srbi se niso predali in so izenačili na 9:9, nato pa sta ekipi bili hud boj do rezultata 16:16, ko je najprej zadel Ovnik, nato pa je odločilen koš dal Finžgar. Srbi so z nekaj meti za dve točki poskusili izenačiti, a zmanjkalo jim je časa in Slovenija se je veselila zmage. Srebovt je bil najboljši strelec turnirja, saj je v petih tekmah dosegel 41 točk.

"Občutek po zmagi je neverjeten. Bili smo osredotočeni na vsako naslednjo tekmo in želeli smo si izboljšati igro vsakič, ko smo imeli novega nasprotnika pred sabo. Polfinalna tekma z Rusijo in finalna tekma s Srbijo sta bili zelo fizični. Ključ do našega uspeha je v tem, da se dobro in dolgo poznamo, zato znamo izkoristiti naše znanje. Presrečni smo," je povedal Ovnik, najboljši posameznik finala.

V polfinalu so Slovenci z 21:10 ugnali Rusijo. V četrtfinalu so bili z 21:14 boljši od Poljakov, v skupinskem delu pa so premagali Ukrajino (14:8) in Italijo (21:9). Ženska ekipa se je poslovila po skupinskem delu.