Miloš Teodosić je dvakrat osvojil pokal s FMP-jem, zdaj pa je Žućkovo levico dvignil še z Zvezdo. Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović
Miloš Teodosić je dvakrat osvojil pokal s FMP-jem, zdaj pa je Žućkovo levico dvignil še z Zvezdo. Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Varovanci Željka Obradovića so v dvorani Čair ves prvi polčas vodili in si priigrali tudi lepo prednost, toda veliki mestni tekmec jih je do odmora ujel. V tretji četrtini je Zvezda prevzela pobudo, ko je Teodosić dosegel šest zaporednih točk. 68:63 so rdeče-beli vodili pred zadnjimi desetimi minutami.

Partizan je v zaključku srečanja lovil priključek, toda Kevin Punter, ki je bil v prvem polčasu zelo razigran, povsem pa se mu je ustavilo v drugem, je zapravil tri napade zapored. Dvakrat je zgrešil, potem pa še izgubil žogo. Dobro minuto pred koncem je parni valjak prek Alekse Avramovića znižal na 77:74, toda Punter je napravil še eno napako, Adam Hanga in Branko Lazić pa sta potrdila zmago rdeče-belih.

Zvezda je četrtič zapored, sicer pa desetič osvojila srbski pokal. MVP turnirja, na katerem je ugnala Čačak 94 v polfinalu, v četrtfinalu pa FMP, je bil Teodosić, ki je osvojil prvo lovoriko s klubom z Malega Kalemegdana. Mike Tobey na turnirju ni igral. Partizan je v Nišu v četrtfinalu odpravil Hercegovac, v polfinalu pa Vojvodino.

Pokal Radivoja Koraća:
CRVENA ZVEZDA – Partizan 85:79
Giedraitis 17, Teodosić 16, Bolobmoy 14, Tobey ni igral; LeDay 24, Punter 20, Nunnally 10.


Tudi na Hrvaškem nosi pokalno tekmovanje ime po legendarnem košarkarju. Pokal Krešimirja Ćosića je v Splitu osvojil Zadar, ki je v finalu z 80:68 odpravil Cibono. Na Gripah je blestel Luka Božić, ki je v finalu zbral celo trojni dvojček. Za Dalmatince je to deveti naslov. Prav toliko jih imajo zagrebški volkovi, ki so pokal osvojili v zadnjih dveh letih. Zadar, pri katerem se slovenski branilec Petar Vujačić v finalu ni vpisal med strelce, je v polfinalu izločil Cedevito Junior, v četrtfinalu pa Split.

Pokal Krešmirja Ćosića:
Cibona – ZADAR 68:80
Radovčić 17, Aranitović 14; Božić 27, 10 skokov in 10 podaj, Lakić 19, Žganec 15 … Vujačić 1 podaja v 4 minutah.