Košarkarji Sixta Primorske se veselijo druge lovorike v zgodovini kluba. Tudi pokalno lovoriko so februarja letos osvojili v Tivoliju. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Košarkarji Sixta Primorske se veselijo druge lovorike v zgodovini kluba. Tudi pokalno lovoriko so februarja letos osvojili v Tivoliju. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Ljubljančani so pred 1.000 gledalci v Tivoliju vodili s 14:11, nato pa je koprski ekipi uspel delni izid 0:20. Olimpija se je v zadnji četrtini približala na 60:67, za preobrat pa ni imela dovolj razpoloženih košarkarjev. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Domača košarkarska sezona se je tradicionalno začela s superpokalom, obračunom državnega in pokalnega prvaka, ki je v Tivoli privabil le okrog tisoč gledalcev, pokazal pa je, da Olimpija vsaj za zdaj v primerjavi s prejšnjo sezono ni naredila koraka naprej, ampak prej kakšnega nazaj. Koprska ekipa je to izkoristila, najboljši igralec večera je bil Marko Jagodić Kuridža, ki je 23 točkam (iz igre je zadel vseh devet metov) dodal sedem skokov in dve podaji.

Olimpijina igra brez glave in repa
Ob polčasu je bilo 28:45, potem ko je gostom zaostanek 14:11 uspelo spremeniti v vodstvo 14:31. Olimpija je delovala zelo neorganizirano, tudi v obrambi ni bilo videti prave zavzetosti. Brez poškodovanega kapetana Mirze Begića je bila pot pod koš odprta, kar sta izkoristila zlasti Marjan Čakarun (12 točk do polčasa) in novinec v primorski ekipi Jagodić Kuridža (10).
Lazić poskrbel za malce več napetosti
Olimpija je v tretji četrtini zaostajala že za 20 točk, a se je na začetku zadnje četrtine po nizu sedmih točk Aleksandra Lazića približala na devet točk (54:63), v 34. minuti pa je bilo pri 60:67 še vse odprto. A ne za dolgo. Razpoloženi Američan Lance Harris (20 točk) je zabil, Šiško in Vončina sta bila po dvakrat uspešna s črte prostih metov, Čakarun pa je zadel za 60:75 in tekma je bila odločena. Za Koprčane je to druga lovorika v kratki zgodovini kluba. Tudi prvo, pokalno, so (februarja letos) osvojili v hali Tivoli.


Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: "Vedel sem, da tekma za nas ne bo lahka, saj se nam je poznalo, da smo imeli zaradi reprezentančnega odmora premalo časa za uigravanje. Dokler so bili na parketu tisti, ki niso igrali za svoje državne selekcije, je bila igra zadovoljiva, ko pa sem začel menjati, je ritem strahovito padel. Ne preostane nam drugega, kot da še naprej trdo treniramo."
Jurica Golemac, trener Sixta Primorske: "Danes je zmagala boljša ekipa, v vseh pogledih. Če premagaš Olimpijo na njenem terenu, moraš biti zadovoljen, še posebej če jo nadigraš vseh štirideset minut. Lepo je, da smo Sixtu Primorski dali še en naslov, saj s tem pišemo zgodovino."


SLOVENSKI SUPERPOKAL, Ljubljana, Tivoli:
Petrol Olimpija - SIXT PRIMORSKA
71:83 (14:21, 14:24, 24:18, 19:20)
1.000; Mesiček 14, Lapornik in Lazić po 9, Sanon 8, Špan in Rebec po 7, Radulović in Bubnić po 6, Tratnik 3, Jones 2; Jagodić Kuridža 23 (9/9 za dve), Harris 20, Čakarun 17, Vončina 10, Hodžić 6, Šiško 5, Marinković in Vujasinović 1.

Met za dve točki: 15/26; 25/37
Met za tri točke: 10/32; 4/13
Prosti meti: 11/13; 21/32
Skoki: 29; 32