Rado Trifunović je pred tedni postal selektor košarkarske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO
Rado Trifunović je pred tedni postal selektor košarkarske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO

ogovarjala sva se in pravi, da si želi in da mu igranje v reprezentanci pomeni zelo veliko," je v MMC-jevem klepetu povedal Rado Trifunović.

"Nikoli se pa ne ve, kaj pa, če Zoran jutri dobi ponudbo iz NBA," je ob tem še dodal novi slovenski selektor. Odgovoril je tudi na vprašanja o Luki Dončiću, njegovem igranju za reprezentanco in prihodnosti v NBA-ju: "Niso samo govorice. Luka si želi igrati za reprezentanco, in to mu je v veliko čast. Tukaj nastane samo problem, ali bo on sploh lahko igral. Razlog je "spor" med FIBO in Evroligo. Če bo to rešeno, saj nekaj upanja je še, bo seveda prišel." Glede Lige NBA je dodal: "Res si želim, da dobi pravo ekipo s pravo vizijo o njem. Drugače pa po drugi strani pomislim, da je skoraj "vseeno", kam gre, tako in tako se bo dokazal."

Jaka Klobučar končal reprezentančno pot
Spregovoril je tudi o košarkarjih, ki jih ni na seznamu, ob tem je potrdil, da je Jaka Klobučar končal reprezentančno pot: "Z Jako Klobučarjem sem opravil razgovor in je izrazil željo, da ne bi več nastopil za reprezentanco. Razlog je njegova poškodba hrbta (kronična), zato želi vsak prosti čas izkoriščati za regeneracijo in terapije. Ga popolnoma razumem in spoštujem njegovo odločitev. Jaka je bil v prejšnjih letih vedno pripravljen sodelovati. Je krasen igralec in fant, saj sem z njim sodeloval na EP 2015. Uroš Slokar in brata Lorbek pa so na našem spisku na KZS, ki je nekoliko širši. Je še kar nekaj igralcev, ki jih spremljamo in nismo pozabili na njih. Na spisek smo dali 22 igralcev, na FIBO pa lahko pošljemo 24. Tako da smo si namenoma pustili dve mesti ravno zaradi takšnih stvari."

Povečal se je vpis v košarkarske šole
Gost je med drugim razmišljal tudi o vplivu zlate medalje na evropskem prvenstvu: "Z večjim vpisom v košarkarske šole (nekje celo 2x ali 3x večji vpis), je s tem nastala večja verjetnost, da se nam razvije novi Vidmar, Dragić, Udrih, Nesterović, Lakovič ... Lahko pa zaradi večjega vpisa dobimo tudi nove dobre košarkarske sodnike, nove športne direktorje po klubih."

Prejšnji teden objavil seznam kandidatov
Vrhunski strokovnjak, ki je bil na zadnjem evropskem prvenstvu desna roka prejšnjega selektorja Igorja Kokoškova, s katerim sta v Carigradu osvojila naslov evropskega prvaka, bo slovenske košarkarje vodil v naslednjem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo. 44-letnik je kot košarkar med drugim zbral tudi 11 nastopov za slovensko člansko izbrano vrsto, po koncu kariere se je podal v trenerske vode, končal je izobraževanje za trenerja Fiba, v Združenih državah Amerike sodeluje s trenerji univerze UCLA.

Trifunović je prejšnji teden objavil širši seznam reprezentantov za novembrski kvalifikacijski tekmi proti Belorusiji in Španiji. Nanj je uvrstil tudi evroligaške igralce, torej Luko Dončića, Anthonyja Randolpha, Eda Murića, Zorana Dragića in Alekseja Nikolića.

Vse njegove odgovore lahko preberete spodaj.