Beno Udrih bo kariero nadaljeval v Ligi NBA, kjer bo letos igral še 13. sezono zapored. Foto: Reuters
Beno Udrih bo kariero nadaljeval v Ligi NBA, kjer bo letos igral še 13. sezono zapored. Foto: Reuters

Pri Detroitu so se odločili prekiniti pogodbo z branilcem Rayem McCallumom in tako pripravili prostor za Savinjčana. Potezo so povlekli dva dneva pred začetkom nove sezone, kjer bodo prvo tekmo odigrali v Torontu.

Za Udriha bo to 13. sezona v Ligi NBA, v kateri v povprečju dosega po 8,5 točke in 3,4 podaje na tekmo. V prejšnji sezoni je igral za Memphis in Miami, v povprečju je dosegal po 4,7 točke in 2,6 podaji na tekmo.

"Spremljal sem večino ekip v ligi, za Detroit pa sem se odločil, ker se mi zdi, da ima še veliko prostora za napredek. Prepričan sem, da je pred njo boljša sezona kot prejšnja. Zadovoljen sem, da sem del ekipe in veselim se prvih nastopov. Ne pričakujem ničesar posebnega; delal bom to, kar počnem že celo kariero, se pravi pomagati soigralcem in ekipi do zmag," je sedmi sili povedal Udrih.

Za Udriha, ki je onkraj luže igral na 792 tekmah - v začetno peterko je bil uvrščen 272-krat -, je to že osma ekipa v Ligi NBA. Predtem je igral za San Antonio, s katerim je osvojil dva šampionska prstana, Sacramento, Milwaukee, Orlando, New York, Memphis in nazadnje še Miami.