Vsi igralci Uniona Olimpije so zdravi in še kako motivirani, da ob izjemni podpori s tribun ostanejo neporaženi v Stožicah. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Vsi igralci Uniona Olimpije so zdravi in še kako motivirani, da ob izjemni podpori s tribun ostanejo neporaženi v Stožicah. Foto: MMC RTV SLO Foto:
Naj Sašo Ožbolt v napadu spet pokaže svoj "ubijalski instinkt", tako kot ga je v soboto na tekmi proti Širokem, ko ni znal zgrešiti, zadel pa je kar pet trojk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V sredo v Stožice, ki bodo spet razprodane, prihaja Valencia, ki ima po štirih krogih Evrolige le eno zmago (CSKA), čeprav je kar trikrat igrala pred domačim občinstvom. Še slabše ji gre v španskem prvenstvu, kjer v osemnajstčlanski ligi zaseda 16. mesto z izkupičkom 1-6. Prejšnji teden se je moral posloviti trener Manuel Hussein, njegovo mesto pa je začasno zasedel njegov dozdajšnji pomočnik Chechu Mulero.

Španci bodo razbremenjeni
"Valencia po imenih sodi v sam vrh evropske košarke. Toda na začetku sezone ima kar nekaj težav, saj ima za seboj naporen ritem težkih tekem. Tudi igralci se med seboj še niso ujeli, a to ne pomeni, da nas v sredo čaka lahko delo. Ravno obratno, Valencia bo sila nevarna, saj bo prišla razbremenjena, hkrati pa vseeno z mislijo, da se lahko z zmago v Ljubljani vrne v igro za najvišja mesta," poudarja trener Jure Zdovc.

Tekma, ko je enostavno treba zmagati
Zdovc se zaveda, da se na tekmi proti Valencii ali pozneje proti Armani Jeansu določa usoda kluba: "To sta tekmi, ki jih enostavno moramo dobiti. Imamo vso pravico, da tako razmišljamo, saj bomo imeli na svoji strani izjemne navijače na tribunah, ki so brez dvoma nas šesti igralec. Pred polno dvorano je res užitek igrati in običajno igralci dajo od sebe veliko več, kot so sposobni."

Zdovc opozarja na Francoza Nanda De Cola
Obramba bo morala paziti, da ne bo dobivala lahkih košev: "Ne smejo se 'razleteti'. Imajo 10 enakovrednih igralcev. Zaustaviti moramo njihovo igro v tranziciji, predvsem Savanovića, Martineza, imajo pa tudi nekaj drugih igralcev, ki so izjemno neugodni, kot sta na primer Richardson in De Colo, ki je izjemno sposoben igralec. Igrajo egoistično, kar je lahko dvorezni meč."

Še naprej staviti na zmagovitega konja
Jure Zdovc se je odločil, da bo tekme začenjala ista postava kot doslej. "Zakaj bi menjal, če pa zmagujemo?" Član začetne peterke Damir Markota poudarja, da si ekipa ne sme, tako kot prejšnji teden v Moskvi, hitro nabrati prevelikega zaostanka: "Zelo pomembno bo, kako bomo začeli tekmo. Ne smemo si nabrati zaostanka že takoj na štartu. Sicer pa sem prepričan, da lahko ob fantastičnih navijačih premagamo tudi Valencio."

Evroliga, skupina D, 5. krog
Sreda ob 20.45:
UNION OLIMPIJA - VALENCIA

Perry       186    Cook         186 cm 
Ilievski 188 Richardson 201
Anagonye 203 Claver 206
Gregory 197 Simeon 184
Salin 192 Liščuk 210
Jagodnik 203 Martinez 190
Šermadini 216 Pietrus 202
Pinkney 208 Savanović 204
Markota 210 De Colo 195
K. Lorbek 198 Fernandez 203
Ožbolt 191 Javtokas 210
Vrkić 200

Trener: Zdovc Trener: Mulero




Četrtek ob 20.45:
EFES PILSEN - CSKA MOSKVA

Ob 21.00:
ARMANI JEANS MILANO - PANATHINAIKOS


Lestvica:

PANATHINAIKOS 4 3 1 +52 7
UNION OLIMPIJA 4 3 1 0 7
ARMANI J. MILANO 4 2 2 +14 6
EFES PILSEN 4 2 2 -4 6
VALENCIA 4 1 3 -18 5
CSKA MOSKVA 4 1 3 -44 5