Brandon Jefferson je dosegel zadnjih pet točk za Olimpijo. 25-letni Američan je bil sicer z 19 najučinkovitejši pri zmajih. Foto: BoBo
Brandon Jefferson je dosegel zadnjih pet točk za Olimpijo. 25-letni Američan je bil sicer z 19 najučinkovitejši pri zmajih. Foto: BoBo
Matic Rebec
Krka je po slabem prvem polčasu in zaostanku s 14 točkami dobro finiširala, a na koncu se ji ni izšlo. Foto: BoBo
Nikola Janković
Nikola Janković v dvoboju z Dominiquom Elliottom. Gostje so dobili skok s 34:30. Foto: BoBo
Union Olimpija Krko izločila že po dveh tekmah
Zadnje tri minute tekme Union Olimpija - Krka

Kazalo je na lahko delo varovancev Gašperja Okorna, ki so po zmagi na prvi tekmi (85:81), tudi pred domačimi navijači začeli odlično.

Semafor v 27. minuti kazal +18
Prvo četrtino so dobili s 25:14, nato pa v nadaljevanju ob razigranem napadu in na drugi strani nerazpoloženih Dolenjcih še večali prednost. Semafor je tako v 27. minuti kazal +18 (57:39).

Krka pokazala zobe
A Krka, najboljše moštvo rednega dela, se ni predala. Pred zadnjim odmorom je zaostanek znižala na -9 (58:49). Zasedba Simona Petrova je dobila zalet in iz minute v minuto topila zaostanek, medtem ko so bile noge in roke domače zasedbe vse težje.

Curry tragični junak Krke
Dve minuti in pol pred koncem je Matej Rojc položil za 77:77. Na drugi strani je s trojko odgovoril Brandon Jefferson (80:77). Po prostih metih Jeffersona sta Krko na točko zaostanke pol minute pred koncem približala Rojc in Marko Luković. Olimpija je zapravila zadnji napad, tako da je imela na drugi strani Krka šest sekund pred koncem napad za zmago, a se je poskus Rona Curryja, prvega strelca tekme (20 točk), odkotalil z obroča.


Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitam igralcem za uvrstitev v finale. Po pravici povedano smo izredno zadovoljni in veseli. Potrebno bo vse skupaj prespati, trdno stopiti na dve nogi, počakati na nasprotnika v finalu in se nanj dobro pripraviti. Današnji prvi polčas je bil odličen, tako v napadu kot obrambi. Tretjo četrtino smo dobro odbili napade Krke, zadnja četrtina pa je bila z naše strani katastrofalna. Popuščali smo iz minute v minuto in na koncu je odločila zadnja žoga. Menim, da je uvrstitev Uniona Olimpije v finale povsem zaslužena. Na koncu bi rad povedal, da je prav, da končnico sodijo najboljši slovenski sodniki, tako kot je bilo to danes, kajti obstaja razlika med agresivnostjo in igro, ki meji na poškodbe. Prav je, da so nas sodniki nocoj zaščitili."

Simon Petrov, trener Krke: "Zahvale moji ekipi. Prikazali so odlično in požrtvovalno košarko. Gledalci so lahko uživali. Velika zahvala našim navijačem. Tekma je bila dobra, dali smo vse od sebe. Videli smo, kaj se je dogajalo na igrišču in zakaj se je tekma tako zaključila. Užival sem v današnji košarki."


V drugem polfinalu se merita Zlatorog in Rogaška. Laščani so prvo tekmo dobili z 72:66. Drugo srečanje v seriji bo v sredo. Branilec naslova Helios se ni uvrstil v polfinale.

KOŠARKA

DP (M) - LIGA NOVA KBM

POLFINALE
UNION OLIMPIJA - Krka 2:0
82:81 (25:14, 21:18, 17:23, 19:26)

2.500 gledalcev; Jefferson 19, Mulalić 17, Oliver 16, Bubnić in Hrovat 8, Milošević 7, Janković 5, Pelko 2; Curry 22, Luković 19, Rojc 13, Dimec 12, Čebular 6, Kastrati 4, Jukić 3, Rebec 2.

Prosti meti: 26/39; 21/24
Met za dve: 13/27; 12/30
Met za tri: 10/20; 12/31
Skoki: 30; 34


Sreda ob 18.00:
ZLATOROG LAŠKO - ROGAŠKA 1:0
Morebitna tretja tekma:

Petek ob 18.00:
ROGAŠKA - ZLATOROG LAŠKO

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na dve zmagi.

Aleš Vozel, @vozela1

Union Olimpija Krko izločila že po dveh tekmah
Zadnje tri minute tekme Union Olimpija - Krka