Sašo Filipovski je Union Olimpijo vodil od junija 2011, s klubom je tedaj podpisal triletno pogodbo. Foto: BoBo
Sašo Filipovski je Union Olimpijo vodil od junija 2011, s klubom je tedaj podpisal triletno pogodbo. Foto: BoBo

Novica se je razširila le dan po porazu Ljubljančanov v Mariboru, kjer so morali z 72:67 priznati premoč Maribor Messerju. Mariborčani so še drugič letos ugnali razglašene zmaje, ki so prvič pred Štajerci klonili 3. aprila v Stožicah (78:85).

Lahko ostanejo celo brez Lige ABA
S tem so si Ljubljančani položaj v letošnji sezoni še otežili, saj lahko v naslednji sezoni celo ostanejo brez Lige ABA. To se lahko zgodi, če izgubijo torkov derbi s Krko, Maribor pa v gosteh premaga Tajfun. Ob takem razpletu bi izgubili drugo mesto po rednem delu, tako da bi jim nastop v Ligi ABA zagotovil le še naslov državnega prvaka, ki ga Ljubljančani niso osvojili že vse od leta 2009.

Do preklica bo vlogo prvega trenerja opravljal Miro Alilović s pomočnikom Andrejem Žakljem.

Tudi pomočnik trenerja pri CSKA-ju
Filipovski se je Unionu Olimpiji prvič pridružil leta 1996, ko je bil pomočnik trenerja. Po koncu sezone 2003 ga je zamenjal takratni trener zmajev Tomo Mahorič. Prvič je bil glavni trener med letoma 2003 in 2005, v sezoni 2005/06 je bil znova pomočnik trenerja (ekipo je vodil Zmago Sagadin). Nato se je preizkusil v tujini, leta 2010 je bil tudi pomočnik trenerja pri CSKA-ju iz Moskve, junija 2011 se je vrnil v slovensko prestolnico, kjer je z Unionom Olimpijo podpisal triletno pogodbo.