Kevin Durant in Stephen Curry bosta v naslednji sezoni soigralca. Foto: Reuters
Kevin Durant in Stephen Curry bosta v naslednji sezoni soigralca. Foto: Reuters
Stephen Curry, Harrison Barnes
Harrison Barnes je sprejel mamljivo ponudbo Dallasa. Foto: Reuters

Imel je številne mamljive ponudbe. Seveda so si ga najbolj želeli zadržati pri Oklahomi, tudi San Antonio, Boston, Miami in Los Angeles Clippersi so imeli sestanek s 27-letnim zvezdnikom.

V Oklahomi en poraz v finalu
Vseh devet sezon v Ligi NBA je igral za Oklahomo, leta 2012 je zaigral v finalu Lige NBA, a je bil takrat Miami boljši s 4:1 v zmagah. Leta 2014 je bil izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela.

V pretekli sezoni je v povprečju dosegal 28,2 točke, 8,2 skoka in pet podaj na tekmo.
V letošnji končnici je Durant blestel proti Warriorsom v finalu Zahoda. Oklahoma je vodila že s 3:1 v zmagah, a nato je Golden State dobil zadnje tri tekme. V finalu so Bojevniki povedli s 3:1 v zmagah in nato ostali praznih rok proti Clevelandu (3:4). Naslednjo sezono bo imel Steve Kerr na voljo izjemno zasedbo.
Želel je oditi iz območja udobja
"Zadnja dva tedna sta bila največji izziv v moji karieri. Odločitev ni bila lahka. Želel sem oditi iz območja udobja. Želim zrasti kot osebnost, moral sem oditi v novo mesto. Mislim, da sem odšel v ekipo, ki ima velik potencial. Washington je moje mesto, a vso kariero sem igral za Oklahomo, ki mi je prirastla k srcu. Tako bo ostalo za vedno. Spomini in življenjska prijateljstva bodo ostala. Vsekakor sem s to odločitvijo razočaral veliko ljudi v Oklahomi, a v tem trenutku sem se moral tako odločiti," je zapisal Durant.
Barnes in Bogut odhajata v Dallas
Warriorsi so že sprostili plačilno listo. Harrison Barnes je podpisal štiriletno pogodbo z Dallasom, prejel bo kar 94 milijonov ameriških dolarjev. Center Andrew Bogut, ki se je v letošnjem finalu poškodoval, se prav tako seli k Mavericksom. V zadnji sezoni je zaslužil 11 milijonov dolarjev.