Spomin na izjemnega Dražena Petrovića ohranja tudi Liga NBA. Foto: EPA
Spomin na izjemnega Dražena Petrovića ohranja tudi Liga NBA. Foto: EPA
Magic Johnson
Magic Johnson je bil kljub 206 centimetrom eden najboljših podajalcev v Ligi NBA. Foto: epa

Sporočilo spota se glasi "Za vedno!", kot bodo za vedno košarkarske legende živele. Del zanimivega miksa je posnetek Draženovega proslavljanja koša, ko se z visoko dvignjenima rokama veseli v dresu New Jerseyja. Pri Netsih je Šibeničan odlično igral. V Ligo NBA se je preselil leta 1989, kjer je najprej dve leti igral za Portland, ki ga je na naboru leta 1986 izbral kot 60. po vrsti.

Pri Trailblazersih se "košarkarski Amadeus" ni naigral. Čudežni deček hrvaške in jugoslovanske košarke, ki je bil šestkrat izbran za najboljšega evropskega igralca, dvakrat je postal evropski klubski prvak, osvojil olimpijska srebra in bron ter postal tako evropski kot svetovni prvak, je tragično umrl leta 1993 v prometni nesreči, ko je bil star komaj 28 let.

Rose v družbi Jordana in Pippna
V videu Boston Celticsi na parket pritečejo v družbi legendarne generacije na čelu z izjemnim trenerjem Redom Auerbachom, zvezdnik Lakersov Kobe Bryant zabije po odlični podaji Magica Johnsona, Chris Paul, ki zdaj igra za Clipperse, je v pogovoru z nekdanjim odličnim organizatorjem igre Pistonsov Isiahom Thomasom, Derrick Rose je na parketu ob najboljšemu dvojcu Bullsov vseh časov Michaelu Jordanu in Scottieju Pippnu, Jasonu Terryju iz Mavericksov dela družbo Rolando Blackman, Tyreku Evansu iz Kingsov Nate Archibald, Dirk Nowitzki poskuša ustaviti Larryja Birda, Paul Pierce Jerryja Westa, LeBrona Jamesa Julius Erving, Blaka Griffina Hakeem Olajuwon, Kevin Love se bori z Billom Bradleyjem, Carmelo Anthony je ob Charelsu Barkleyju, Kevin Durant ob Georgu Gervinu, Steve Nash ob Petu Maravichu, Deron Williams ob Johnu Stocktonu, Wilt Chamberlain blokira Dwighta Howarda, Bird poda na trojko Rayu Allenu, koš proslavljata Patrick Ewing in Amare Soudemire, Russel Westbrook zadene koš proti legendarni zasedbi Lakersov ...