Michael Jordan je Chicago popeljal do šestih naslovov Lige NBA. Foto: EPA
Michael Jordan je Chicago popeljal do šestih naslovov Lige NBA. Foto: EPA

Gre za znamenite črno-rdeče čevlje z Jordanovim podpisom in številko 23 na peti. Zvezdnik Chicaga je te čevlje nosil na peti tekmi finalne serije proti Utah Jazzu, ko je igral kljub povišani temperaturi in z znaki trebušne gripe.

Kljub bolezni dosegel 38 točk
Jordan je kljub zdravstvenim težavam dosegel 38 točk, tudi odločilno trojko 25 sekund pred koncem tekme. Biki za dobili tekmo z 90:88 in povedli v seriji s 3:2. Dva dni pozneje je Chicago v svoji dvorani slavil z 90:86 in osvojil peti naslov prvaka.

Izklicna cena je bila 5.000 dolarjev
Par čevljev številke 47-48 je na dražbo ponudila avkcijska hiša Grey Flannel, ki je lahko z izkupičkom več kot zadovoljna, saj je za zdaj še neznani kupec plačal rekordno ceno za športne čevlje, ki so bili uporabljeni na tekmi. Izklicna cena je bila 5.000 dolarjev.

Truman ima v lasti še en par čevljev
Jordan je čevlje po tekmi podaril Prestonu Trumanu, nekdanjemu pobiralcu žog pri Utah Jazzu. Truman pa se je po 16 letih odločil prodati znameniti par, ki mu je priložil tudi fotografijo, ki jo je naredil Jordanov varnostnik in na kateri Jordan podpisuje čevlje. Truman ima v lasti še ene Jordanove čevlje, ki jih je košarkar nosil med finalno serijo leta 1998.

Vrhunci tekme Utah - Chicago