Avstralski center Aron Baynes ima dovolj moči, da se bo lahko boril pod obročem. Foto: Simon Maljevac
Avstralski center Aron Baynes ima dovolj moči, da se bo lahko boril pod obročem. Foto: Simon Maljevac
Košarkarji Olimpije na druženju tudi plesali

Trener Uniona Olimpije se tudi zaveda, da klub, ki ga vodi, ni tako tržno zanimiv, da bi lahko naslednje leto dobil "wild card". Zaradi spremembe pravil Slovenija v prihodnji sezoni nima več zagotovljenega mesta v Evroligi, ampak se bo morala zanj boriti v Ligi Aba, ki je postala kvalifikacijsko sito tudi za preostale klube iz držav nekdanje Jugoslavije.

Košarkarji Olimpije so v četrtek v Stožicah priredili dan za medije. Ob tem je Sašo Filipovski predstavil tudi cilje za novo sezono: "Cilji kluba v tej sezoni so čim uspešneje nastopiti v Evroligi in hkrati kaliti mlade igralce za prihodnje nastope. V Ligi Aba se želimo prebiti do mest, ki vodijo v evropska tekmovanja, na domači sceni, torej pokalnem in državnem tekmovanju, pa hočemo osvojiti obe lovoriki."

Druženje z novinarji je ponudilo tudi priložnost za manj resna vprašanja. Kdo je najbolj zabaven od vseh igralcev? Zdi se, da Alen Omić, čeprav Aron Baynes prisega na Dina Murića: "Dino je zelo dejaven, ves čas postopa in poplesava, vedno ima kako pripombo."

V garderobi vlada dobro ozračje
Pomembneje je to, kar je povedal Teemu Rannikko: "Vsi so zabavni, v slačilnici vlada dobro vzdušje, ki ga moramo prenesti še na igrišče." In kdo je najboljši strelec? Jaka Blažič pravi: "Mehka roka Prepelič." Prepelič je poleg sebe omenil še Sasuja Salina in Jaka Blažiča, Ranniko pa je izpostavil sebe.

Do začetka Evrolige sta še dobra dva tedna. Slovenski podprvaki bodo imeli zelo težko skupino A, v kateri so Fenerbahče, Panathinaikos, Himki, Real Madrid in zmagovalec kvalifikacij, ki bo znan v petek. Presenetljivo je v polfinalu izpadel Unics iz Kazana.

Navijači se bodo morali letos navaditi na nove termine tekem. Union Olimpija bo namreč vse tekme Evrolige igrala ob petkih (prvo domačo 19. oktobra proti Fenerbahčeju), srečanja Lige Aba pa bodo ob ponedeljkih.

Kvalifikacije za Evroligo:
MAPOORO CANTU
- Nymburg
89:83 (23:17, 20:27, 25:13, 21:26)

Unics Kazan - LE MANS SARTHE
78:90 78:86 (20:22, 18:20, 23:16, 17:28)

Finale, petek ob 20.30:
MAPOORO CANTU - LE MANS SARTHE

Košarkarji Olimpije na druženju tudi plesali