Stipe Modrić se bo preizkusil kot trener. Foto: www.alesfevzer.com
Stipe Modrić se bo preizkusil kot trener. Foto: www.alesfevzer.com

Član zlate generacije Uniona Olimpije bo eden izmed dveh pomočnikov. 39-letni Modrić, ki je še v sezoni 2017/18 nosil dres ljubljanske Ilirije – v povprečju je lani dosegal 7,2 točke, 5,0 skoka in 2,4 podaje na tekmo – tako dokončno zapušča parket kot košarkar. Zdaj se bo preizkusil v novi vlogi.

"Stipe Modrić je v Olimpiji in tudi v slovenski košarki pustil velik pečat. Zelo zadovoljni smo, da se bo v prihajajoči sezoni pridružil naši ekipi, saj bo s svojimi izkušnjami prav zagotovo odličen mentor našim mladim visokim košarkarjem. Več kot prepričan sem, da se bo Stipe ob Zoranu Martiću razvil v odličnega trenerja članskih ekip," je povedal direktor Petrola Olimpije Roman Lisac.

Z Olimpijo je Modrić leta 2002 osvojil naslov prvaka Lige ABA, dvakrat je osvojil naslov slovenskega državnega prvaka (2001, 2002), štirikrat pa je bil slovenski pokalni prvak (2001, 2002, 2003, 2010).

Modrić je svojo košarkarsko kariero začel v hrvaškem Sinju, igral pa je še v Slovanu, Ludwigsburgu, Choletu, Cedeviti, Anwilu, Astrumu ter Portorožu.