Saša Vujačič je v letošnji sezoni igral v povprečju le 7,8 minute na srečanje, kar je daleč najmanj v karieri. Foto: Reuters
Saša Vujačič je v letošnji sezoni igral v povprečju le 7,8 minute na srečanje, kar je daleč najmanj v karieri. Foto: Reuters

Počilo je na petkovi tekmi v Oklahomi, poroča LA Times. Vujačič se je na klopi sprl s pomožnim trenerjem Brianom Shawom, potem ko mu ni bilo všeč, da se je drugi trener Jim Cleamons med napotki za igro nanj zadiral.

Glavni trener Phil Jackson je imel pozneje 10-minutni pogovor s slovenskim reprezentantom, vendar do epiloga ni prišlo. "Saša je prišel v spor s trenerjema, za kar se jima še vedno ni opravičil," je povedal Jackson in dodal: "On ve, kaj mora narediti, da se reši iz te zagate. Pred sezono je obljubil, da bo plačal večerjo, če bo jezikal trenerjem. Tega še ni storil." Vujačič pravi, da ni nič nenavadnega, če se prepiraš s pomočniki trenerjev.

Ob tem je Mariborčan še potožil: "Že celo sezono dobivam malo minut. V redu. Trener ima svojo rotacijo. Že celo sezono se sprašujem, kakšna je moja vloga, in po tem pogovoru končno vem, kakšna je." In kakšna je? "Sem zunaj rotacije. Če zmagujejo, ne igram. Če izgubljajo in je razlika 20 točk, potem dobim nekaj minut," je povedal Vujačič.