36-letni Dwyane Wade je trikratni prvak Lige NBA. Foto: Reuters
36-letni Dwyane Wade je trikratni prvak Lige NBA. Foto: Reuters

Novico je sporočil v 10-minutnem čustvenem videu, ki ga je posnel v zatemnjeni sobi. "Vedno sem delal stvari, kot sem sam želel, naj so bile dobre ali slabe. Počel sem stvari, kot sem čutil, da je najbolje zame in za mojo družino. Zdaj čutim, da je čas, da vas povabim na moj zadnji ples v moji zadnji sezoni. Tej igri sem dal vse, tako bo tudi zadnjo sezono," je povedal Wade, ki bo zadnje leto zaslužil 2,4 milijona dolarjev.

Wade je rekorder Miamija po doseženih točkah, podajah, ukradenih žogah in odigranih tekmah. Njegov status za prihajajočo sezono je bil dolgo pod vprašajem. V Miamiju je za pripravljalni kamp, ki se začne čez en teden, prijavljenih 19 igralcev, eden manj od maksimuma. Zdaj ga bo zasedel Wade, ki je v karieri v povprečju dosegal po 22,5 točke na tekmo.

Eden od virov blizu Wada je povedal, da je bil branilec še prejšnji teden blizu upokojitvi, a naj bi ga trener Erik Spoelstra in še nekateri nagovorili, naj še enkrat premisli. "Ali sem lahko fizično kos temu? Lahko vsak dan fizično vstanem in počnem to? Ali lahko vsako jutro delam korak za korakom in ob tem čutim bolečino? Ali se lahko spopadam z vsemi potovanji? Sem lahko spet toliko časa ločen od družine?" se je spraševal Wade.

Očitno je našel odgovore.