DeAndre Ayton si želi ostati v Arizoni. Foto: Reuters
DeAndre Ayton si želi ostati v Arizoni. Foto: Reuters

"Vem, da bom na naboru številka ena. Nimam namena oditi na preizkus nikamor drugam," je po prvem in edinem srečanju s Phoenix Sunsi samozavesten 216 centimetrov visoki center, ki mu strokovnjaki in stavnice napovedujejo največ možnosti za prvi izbor. Na drugem mestu je slovenski biser Luka Dončić, ki ga sta ga med tednom v Madridu gledala glavni operativec Sacramenta Vlade Divac in lastnik Vivek Ranadive. Kingsi imajo na naboru drugi izbor.

Vodstvo Sunsov, ki jih bo v novi sezoni vodil nekdanji slovenski selektor Igro Kokoškov, se seveda ni izrekel o svojem izboru. Športni direktor Ryan McDonough je dejal, da bodo do nedelje preizkušali igralce, ki bi jih lahko izbrali 21. junija. Na preizkusu zagotovo ne bo Dončića, ki v Španiji igra končnico španske lige.

"Nihče mi ni rekel, da bom izbran prvi. Sam tako menim. Mislim, da si zaslužim prvi izbor, trdo sem delal. Ne bom rekel, da sem najboljši igralec. Prepričan pa sem, da sem na tekmovalni ravni najboljši košarkar," je po enourni preizkusu in igri ena na ena povedal Ayton.

Ayton je obiskoval šolo v Phoenixu in tam trenira, odkar je zapustil Arizona Wildcatse po prvi odigrani sezoni. V povprečju je dosegal 20,1 točke in 11,6 skoka na tekmo. Aprila je v enem izmed intervjujev povedal, da se vidi v duetu z branilcem Sunsov Devinom Bookerjem. "To bi bila mlajša različica Shaqa in Kobeja 2.0."

McDonough je potrdil, da si bo Ayton ponoči ogledal tretjo tekmo finala Lige NBA v družbi igralcev Phoenixa, med drugim tudi z Bookerjem in Joshem Jacksonom.