Luka Dončić si spet želi igrati za Slovenijo. Foto: EPA
Luka Dončić si spet želi igrati za Slovenijo. Foto: EPA

Slovenijo v drugem ciklu kvalifikacij v ljubljanskem mehurčku čakata obračuna proti Ukrajini in Madžarski. Tekmi tretjega in četrtega kroga kvalifikacij bosta na sporedu 28. oziroma 30. novembra v Stožicah. Obe se bosta začeli ob 20.10.

Dobra forma ključnih novembrskih mož Blažiča in Morgana

Verjetnost je sicer majhna
Iz KZS-ja so sporočili, da si dres s slovenskim grbom močno želi znova obleči Luka Dončić: "Skupaj s KZS-jem si zelo prizadeva, da bi v prihajajočih kvalifikacijah lahko zaigral, a je zaradi terminskih okvirjev Lige NBA ta verjetnost zelo majhna. Odločitev o tem, ali se bo Dončić, ki zadnje štiri tedne vadi z reprezentančnimi trenerji, lahko pridružil izbrani vrsti v mehurčku, bo znana konec tedna."

Spet brez evroligašev
"Na priprave za tekmi z Ukrajino in Madžarsko smo povabili petnajst košarkarjev. Med njimi žal ni igralcev, ki igrajo v Evroligi in Ligi NBA. Kanček upanja, da bi se izbrani vrsti pridružil tudi Luka Dončić, sicer še obstaja, saj se je Luka skupaj s KZS-jem res močno zavzel, da bi oblekel slovenski dres, a še ni prejel dovoljenja," je o tem dejal Aleksander Sekulić.

Sekulić še ni odpisal Luke Dončića
Slovenija vsaj do pomladi s selektorjem Sekulićem

Čančar že odhaja v ZDA
Sekulić ne more računati na drugega slovenskega igralca iz lige NBA Vlatka Čančarja, ki se že v petek odpravlja v Združene države Amerike, kot je v zadnjem obdobju že običaj, pa so zaradi klubskih obveznosti odsotni tudi evroligaški igralci Zoran Dragić, Klemen Prepelič in Žan Mark Šiško. Med petnajsterico je trenutno najbolj vroč Jaka Blažič, ki igra v dresu Cedevite Olimpije.

V tokratni zasedbi ne bo poškodovanih Alekseja Nikolića in Žige Dimca. Sekulić bo torej računal na igralce, ki so slovenske barve branili v nekaj zadnjih reprezentančnih akcijah, po nekajletni odsotnosti pa bo svoj prvi uradni reprezentančni nastop znova lovil Luka Lapornik.

Seznam reprezentantov:
Jaka Blažič (Cedevita Olimpija)
Urban Durnik (Koper Primorska)
Alen Hodžić (Cedevita Olimpija)
Gregor Horvat (Cholet/Fra)
Jan Kosi (Krka)
Luka Lapornik (Krka)
Jurij Macura (Koper Primorska)
Blaž Mahkovic (Helios Suns)
Blaž Mesiček (Split/Hrv)
Jordan Morgan (Unics Kazan/Rus)
Edo Murić (Cedevita Olimpija)
Matic Rebec (Rouen Metropole/Fra)
Luka Rupnik (Zaragoza/Špa)
Miha Škedelj (Krka)
Jan Špan (Dalteco Gipuzkoa/Špa)