Slovenija je zelo blizu preboja na EuroBasket. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija je zelo blizu preboja na EuroBasket. Foto: www.alesfevzer.com

Eden od pomembnih trenutkov pred vstopom v mehurček je vedno testiranje, izidi so razveselili vodstvo reprezentance, saj so imele negativne izvide tako vse igralke kot člani strokovnega štaba.

Pogled na lestvico je po štirih tekmah za Slovenijo izjemen:

ReprezentancaZmagePorazRazlikaTočke
SLOVENIJA40+578
GRČIJA22+296
BOLGARIJA22+216
ISLANDIJA04-1074

Na EuroBasket potujejo vse zmagovalke skupin in pet najboljših drugouvrščenih iz devetih ekip. Vsaj ena zmaga EP zagotovo prinaša.

Sorodna novica Košarkarice bo na zadnjih dveh tekmah vodil Slavko Duščak

Reprezentantke je na zboru pozdravil začasni trener Slavko Duščak, ki bo ob odsotnosti selektorja Damirja Grgića poveljeval slovenski zasedbi. Grgić bo manjkal zaradi pozitivnega izvida testa na novi koronavirus. Slovensko reprezentanco do prve tekme čaka kar osem treningov.

"Zelo sem vesela, da smo se z dekleti znova zbrale. V prejšnjem kvalifikacijskem ciklu smo opravile dobro delo in upam, da to potrdimo tudi na domačem parketu, zmagamo ti dve tekmi ter se uvrstimo na evropsko prvenstvo. Igralke smo v boljšem tekmovalnem ritmu kot novembra in pričakujem, da bomo dobro klubsko formo prenesle tudi v reprezentanco. To, da z nami ni selektorja, bo resda neka nova izkušnja, a dekleta imamo svoje kakovosti in s preostalimi trenerji bomo stopili skupaj ter nadomestili delo glavnega stratega," je ob zboru povedala Teja Oblak.

Slovenske košarkarice pripravljene na ljubljanski mehurček