Slovenke so odlično odigrale prve štiri kvalifikacijske tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so odlično odigrale prve štiri kvalifikacijske tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Reprezentanca bo v nedeljo začela kratke priprave, nato se bo v ljubljanskem mehurčku 4. februarja pomerila z Bolgarijo, dva dneva pozneje pa še z Islandijo.

Virus zašel v celjsko ekipo
Izbrana vrsta zaradi težav z novim koronavirusom ne bo popolna. Virus je zašel v vrste celjskega kluba, tako da bodo tokratno reprezentančno akcijo primorani izpustiti Lea Debeljak in Mojca Jelenc ter selektor Damir Grgić in njegov pomočnik Jure Krajnc.

Damir Grgić bo dogajanje tokrat spremljal prek zaslonov. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Grgić bo dogajanje tokrat spremljal prek zaslonov. Foto: www.alesfevzer.com

Priložnost za Duščaka
Ne glede na to, da se jim bo desetdnevna karantena iztekla tik pred reprezentančnim zborom, jim protokol Mednarodne košarkarske zveze ne omogoča vstopa v kvalifikacijski mehurček, saj bo od okužbe do začetka kvalifikacijskega cikla minilo premalo časa. Reprezentanco bo zato vodil Slavko Duščak, pomagala pa mu bosta Predrag Radović in Marko Dimnik.

Duščak: Deklet to ne spravi iz tira
"Reprezentanca se znova ne bo sešla v popolni postavi, tokrat bo odsotna tudi polovica trenerskega štaba, a naši cilji in pričakovanja ostajajo enaki. Kvalifikacije želimo končati z dvema zmagama in s prvim mestom v skupini. S selektorjem Grgićem smo dnevno v stikih in pripravljamo strategijo za tekmi. Dekleta so že večkrat dokazala, da jih nič ne vrže iz tira, in verjamem, da bodo tudi tokrat prikazala igro, ki reprezentanco krasi zadnja leta," pred tekmami pravi Duščak.

Seznam igralk
Na reprezentančni zbor za tekmi z Islandijo in Bolgarijo so vabljene Nika Barič (Birevim Elezig), Merisa Dautović (Maribor), Zala Friškovec (Szekszard), Teja Goršič (Hannover), Tina Jakovina (Kangoeroes Mechelen), Aleksandra Krošelj (Kangoeroes Mechelen), Eva Lisec (Dinamo Kursk), Teja Oblak (USK Praga), Annamarija Prezelj (Quesos El Pastor), Eva Rupnik (Rheinland Lions Köln), Maruša Seničar (Cinkarna Celje) in Tina Trebec (Montbrison).

V petek še en test
Pred dokončno zeleno lučjo za vstop v ljubljanski mehurček igralke in člane štaba, ki še nimajo prisotnih protiteles proti novemu koronavirusu, v petek čaka novo testiranje. Poleg že omenjenih košarkaric celjskega kluba so s širšega seznama izpadle še Tina Cvijanovič, Gala Kramžar in Urša Žibert.

Štiri tekme, štiri zmage
Na lestvici kvalifikacijske skupine A s štirimi zmagami vodijo Slovenke, po dve zmagi in dva poraza so zbrale Grkinje in Bolgarke, zadnje Islandke pa še niso okusile slasti zmage.