Marko Marinović je bil razigran v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Marinović je bil razigran v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Paolo Marinelli
Paolo Marinelli je zadel kar šest trojk iz sedmih poskusov. Foto: BoBo
Sasu Salin in Hristo Nikokov
Sasu Salin in Hristo Nikokov sta v družbi direktorja Matevža Zupančiča uživala v zelo dobri igri soigralcev. Foto: www.alesfevzer.com
Union Olimpija zanesljivo v drugi del

Najboljša strelca pri Ljubljančanih sta bila Marko Marinović in Paolo Marinelli, ki sta dosegla po 18 točk. Poškodovana Sasu Salin in Hristo Nikolov sta tekmo spremljala na tribuni, vendar se njuna odsotnost ni preveč poznala.
Marinelli blestel v drugi četrtini
Gostje so bili enakovredni le v prvi četrtini, ki so jo zeleno-beli dobili s 25:23. V drugi četrtini Szolnoki kar šest minut ni dosegel niti točke in Olimpija je z delnim izidom 14:0 povedla s 43:29. Marinelli je zadel dve trojki in dodal tretjo tik pred odmorom za 51:31. Do polčasa je nanizal 12 točk.
Olimpija zadela kar 14 trojk
Madžari, ki so večino tekme igrali le z osmerico, so bili tudi v nadaljevanju nemočni. Olimpija je zlahka zadržala visoko prednost. Marinelli je dosegel kar šest trojk iz sedmih poskusov, Marinović je bil natančen štirikrat iz petih metov. Gostitelji so izza črte metali 14/28, gostje pa le 7/33.

Zupančič: Nismo še rekli zadnje besede

"Z uvrstitvijo v drugi del tekmovanja smo uresničili enega izmed klubskih ciljev, kar ni zanemarljiv rezultat. Pestile so nas številne poškodbe, a ekipa je kot kaže sestavljena dovolj homogeno in fantje so svojo vlogo opravili odlično. Ne glede na to, v Evropskem poklau še nismo rekli zadnje besede. Spuščamo se v boj za 3. mesto v skupini D, ki nam prinaša lažje nasprotnike v nadaljevanju. Čestitke igralcem in strokovnemu štabu za doseženo. Vsekakor naša koncentracija ostaja na Ligi ABA, kjer si spodrsljajev nikakor ne želimo. Že v soboto nas s Szolnokom čaka povsem drugačna tekma," je bil po tekmi zadovoljen direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič.

Pipan pričakoval težjo tekmo
"Z zmago smo potrdili klubski cilj, da se uvrstimo v drugi del tekmovanja. Prvi del tekme smo začeli v krču, nismo se sprostili ne v obrambi, kot tudi ne v napadu. Gostje so to izkoristili in držali korak z nami. V nadaljevanju smo stopili na plin, odigrali boljše v obrambi, prekinjali napade, nam je stekla tranzicijska igra, met v napadu in do zmage smo prišli zasluženo. Pričakovali smo mogoče celo težjo tekmo. V garderobi sem povedal, da nas čaka v soboto še bolj pomembna tekma v Ligi ABA. Fantje morajo pozabiti današnjo tekmo in se osredotočiti na sobotno. Analizirali bomo današnjo tekmo in ugotoviti s čim nas lahko presenetijo v soboto. V Ligi ABA moramo sobotno tekmo odigrati z željo in angažiranostjo z današnje tretje in četrte četrtine ter iti odločno po novo zmago," je dodal trener Aleš Pipan.

Priigrali so si še najmanj šest tekem v Evropi
Zmaji bodo v Evropskem pokalu tekmovali najmanj do sredine februarja. Imeli bodo šest novih tekem, najboljši dve ekipi iz vsake izmed novonastalih skupin pa se bodo nato uvrstile v osmino finala, ki bo potekala na izpadanje.
V soboto Szolnoki še enkrat v Stožicah
Ljubljančani se bodo z Madžari pomerili še v soboto v Ligi ABA. Do konca prvega dela Evropskega pokala jih čakata še dve tekmi - prihodnji teden gostovanje pri Zenitu v St. Peterburgu, 17. decembra pa še obračun z zadnjeuvrščeno Rigo.

Skupina D, 8. krog:
UNION OLIMPIJA - SZOLNOKI
89:67 (25:23, 26:8, 16:19, 22:17)
2.600; Marinović in Marinelli po 18, Omić 13, Hrovat 12, Prepelič 11, Kanacević 6, Mahkovic 4, Murić 3, Rupnik in Brodnik po 2; Gipson 14, Wittmann in Sinovec po 13, Bader 11, Vojvoda 7, Lorant 6, Milošević 3.

HIMKI MOSKVA - BEŠIKTAŠ
82:78 (20:13, 22:15, 18:15, 22:35)

VEF RIGA - ZENIT
66:74 (21:19, 15:26, 20:13, 10:16)

Lestvica:                           
HIMKI MOSKVA         8  6 2  +80 14 
BEŠIKTAŠ             8  6 2  +57 14 
UNION OLIMPIJA       8  5 3  -10 13 
ZENIT ST. PETERSBURG 8  4 4  +20 12 
----------------------------------- 
SZOLNOKI             8  2 6  -61 10 
VEF RIGA             8  1 7  -86  9 
Union Olimpija zanesljivo v drugi del