Zoran Martić ostaja trener Petrola Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Martić ostaja trener Petrola Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

"Počaščen sem, da mi je upravni odbor kluba ponudil novo priložnost za dokazovanje, hkrati je zame to tudi veliko priznanje, saj so tudi ljudje, ki vodijo Petrol Olimpijo, pred kratkim zaključeno sezono ocenili za uspešno. Nova sezona s seboj seveda prinaša nove izzive, s svojimi sodelavci pa se bom maksimalno potrudil, da bomo izpolnili zastavljene cilje," je za klubsko spletno stran povedal Martić, ki je mesto glavnega trenerja Olimpije zasedel v začetku leta 2018, ko je zamenjal Gašperja Okorna.

Zadovoljen je tudi direktor kluba Roman Lisac: "Vesel sem, da imamo pri Petrol Olimpiji posluh glede kontinuitete vodenja članske ekipe. Upravni odbor kluba je namreč soglasno potrdil Zorana Martiča za trenerja našega najboljšega moštva tudi za sezono 2018/19, sodelovanje med klubom in Zoranom pa je sklenjeno z možnostjo podaljšanja pogodbe še za naslednji dve sezoni, torej vse do junija 2021." Kmalu bosta znani tudi imeni novih dveh Martićevih pomočnikov.

Petrol Olimpija tudi v novi sezoni v Ligi prvakov
Ljubljančani bodo tudi v novi sezoni igrali v Ligi prvakov v organizaciji krovne svetovne košarkarske organizacije Fiba. Ljubljančani so se tja neposredno uvrstili. Ljubljančane, ki so eni od 26 neposredno uvrščenih, preostalih šest bodo dale kvalifikacije, tako čaka vsaj sedem domačih tekem v najmočnejšem Fibinem klubskem tekmovanju v Evropi. Zmaji so v ligi prvakov prvič nastopili v minuli sezoni, ko so v druščini Strasbourga, Banvita, AEK, Bayreutha, Estudiantesa, Reyer Venezie ter Rosa Radoma zasedli sedmo mesto v predtekmovalni skupini C.