Matevž Zupančič je zadovoljen s stanjem kluba. Foto: Aleš Fevžerwww.alesfevzer.com
Matevž Zupančič je zadovoljen s stanjem kluba. Foto: Aleš Fevžerwww.alesfevzer.com
Mirza Begić
Zupančič je večkrat izpostavil Mirzo Begića. Foto: Sandi Fišer

sredi leta 2015 še okoli 1,7 milijona evrov dolga.

Dolg je ob koncu leta 2013 znašal 2,8 milijona evrov. V prihajajočem letu nameravajo odplačati vse kreditne obveznosti.

Klub v številkah: klub je v letu 2013 realiziral za 4.214.105 evrov prihodkov in imel za 3.371.407 evrov odhodkov. Presežek prihodkov nad odhodki je tako v letu 2013 znašal 842.698 evrov, čisti presežek je znašal 758.315 evrov. Klubski dolg je na dan 31. 12. 2013 znašal 2.825.826 evrov, od česar predstavlja 1.084.012 evrov finančnih obveznosti do dolgoročnega in kratkoročnega posojila, ki bo dokončno odplačano v juniju 2015, 1.490.580 evrov ostaja neplačanih obveznosti do igralcev, trenerjev in dobaviteljev iz preteklih sezon, 166.852 evrov je znašal dolg od DDV-ja in 84.383 evrov davka od dohodka. Klub je v poslovnem letu 2013 odplačal dolg 1,7 milijona evrov. Večinoma je šlo za odplačila dolga do nekdanjih igralcev, deloma pa tudi do dobaviteljev in poslovnih partnerjev.

"Poleti je bila klubskemu vodstvu zadana naloga znižati stroške članske ekipe in vanjo vključiti čim več mladih slovenskih igralcev ter Union Olimpijo ohraniti na zemljevidu evropskih tekmovanj. Verjamem, da lahko po treh mesecih nastopov že ocenimo, da nam je to uspelo," je povedal direktor kluba Matevž Zupančič.

Hvaležen Mirzi Begiću
"Veliko nam je na začetku sezone na svoj način pomagal tudi Mirza Begić. Rezultati naše tako članske kot mladih selekcij so nadvse spodbudni. Uvrstitev v drugi del tekmovanja v Evropskem pokalu je že eden izmed doseženih tihih ciljev, ki pa nas nikakor ne sme zavesti in odvrniti pozornosti od nalog, ki nas čakajo v Ligi ABA in domačih tekmovanjih. Klub smo v zadnjem času skušali še bolj dvigniti na področju komunikacij in projektih družbene odgovornosti, ki morajo prav tako postati pomemben del razumevanja športa in njegove družbene vloge ter tudi na tak način vzpostaviti sinergijo s pokrovitelji, partnerji in vlagatelji," je odločen Zupančič.

Dosežena poravnava z Jagodnikom
"Želimo si, da bi ekipo na tekmah podprlo še več gledalcev v dvorani, saj cena vstopnic ostaja izredno dostopna. Na področju večno perečega odplačevanja klubskih dolgov smo tudi v preteklem letu naredili veliko, a še ne poplačali vsega. Pred dnevi smo sklenili poravnavo z Goranom Jagodnikom, ki je med igralci največji preostali upnik. Potrpežljivo nas čakajo še nekateri igralci, ki po lanski sezoni niso ostali v Ljubljani in morajo biti naslednji v vrsti za poravnavo zaostalih obveznosti," je razmišljanje končal športni direktor zmajev.