Quincy Miller je bil skupaj z igralcem tekme Maikom Zirbesom najboljši strelec Zvezde. Foto: Crvena zvezda Telekom
Quincy Miller je bil skupaj z igralcem tekme Maikom Zirbesom najboljši strelec Zvezde. Foto: Crvena zvezda Telekom
Nikola Ivanović
Nikola Ivanović je 25 točkam dodal še šest podaj. Foto: Crvena zvezda Telekom

So pa gostje, ki imajo najmlajšo ekipo v regionalnem tekmovanju, nudili dostojen odpor in favoriziranim Beograjčanom povzročali precej težav. Dejan Milojević, ki je Mega Leks letos popeljal že do srbskega pokala, ima ogromno težav s poškodbami, saj ni mogel računati na Ognjena Jaramaza, Aleksandra Aranitovića, Alpha Kabe, Nikole Pavlovića in Timotheja Luwawu-Cabarrota, a kljub temu je Zvezdi nasprotnike uspelo streti šele v zadnji četrtini.

Mega Leks, ki je v polfinalu izločil najboljšo ekipo rednega dela Budućnost, je skozi vso tekmo držal stik in bil kos ritmu rdeče-belih. Igro je izvrstno vodil Nikola Ivanović, na koncu pa so vendarle izkušnje ter izbira večjega števila kakovostnih igralcev prevesile tehtnico na stran Zvezde, ki je letos zaigrala celo med najboljšimi osmimi v Evroligi. Rade Zagorac je s trojko poskrbel, da so gostje pred zadnjo četrtino celo vodili za dve.

Gostitelji so zadnjih deset minut odlično začeli. Quincy Miller in Marko Simonović, ki je v tem obdobju zadel dve trojki, sta zrežirala serijo 11:0, ki je bila odločilna. Sicer so se košarkarji iz Sremske Mitrovice približali še na -4, vendar je Marko Gudurić minuto in 50 pred koncem izza črte zadel za 95:86 in dokončno zapečatil gostujočo usodo. Blestel je Ivanović, ki je dal 25 točk, pri Zvezdi pa sta bila s po 16 najbolj razigrana Miller in Maik Zirbes, ki je ujel še 12 odbitih žog.


FINALE, prva tekma:
CRVENA ZVEZDA - MEGA LEKS 1:0
95:88 (27:25, 21:20, 20:25, 27:18)
Zirbes (12 skokov) in Miller po 17, Simonović 15, Lazić 12, Jović 11; Ivanović 25, Simeunović 20, Nikolić 18, Zagorac 13.

Sobota ob 20.00:
CRVENA ZVEZDA - MEGA LEKS
Ponedeljek ob 20.30:
MEGA LEKS - CRVENA ZVEZDA
Torek ob 20.00:
MEGA LEKS - CRVENA ZVEZDA
Četrtek, 5. maja, ob 19.00:
CRVENA ZVEZDA - MEGA LEKS

V odebeljenem tisku je izid v zmagah, igrajo na tri zmage po sistemu 2-2-1.