Boštjan Avbelj s sovoznikom Damijanom Andrejko. Foto: IRC
Boštjan Avbelj s sovoznikom Damijanom Andrejko. Foto: IRC

Avbelj je s Škodo Fabio v absolutni konkurenci relija Bassano zasedel drugo mesto za Rusom z latvijsko reli licenco, Nikolajem Grjazinom (Škoda Fabia R5), ki je bil 26,7 sekunde hitrejši.

Sanjski dan zame. Že pred startom sem želel napasti na vso moč in se nisem zanašal na prednost v skupnem seštevku. Dirka je bila zelo lepa in zahtevna, z današnjim dirkanjem pa sem zelo zadovoljen. Naslov prvaka pomeni veliko, saj sem ga dosegel proti dvema veliko bolj izkušenima tekmecema.

Boštjan Avbelj

Slovenski dirkač je s sovoznikom Andrejko v skupnem seštevku vodil že pred zadnjo preizkušnjo, v soboto pa je z drugim mestom zanesljivo ubranil vodstvo in slavil zmago v razvrstitvi IRC, potem ko je bil boljši od glavnih tekmecev, Italijanov Andree Nucite in Luce Rossettija.

Avbelj je slavil drugo zmago na letošnjih štirih relijih za razvrstitev IRC. V skupni seštevek so šli trije najboljši rezultati, za nameček pa je imel reli v Bassanu najvišji koeficient 1,5. Na zadnjih sedmih hitrostnih preizkušnjah je bilo tako v igri še 80 točk. Avbelj je s svojo predstavo, s katero je ugnal tako Nucita kot Rossettija, ki sta bila tik za njim, na najboljši možni način ovrgel dvome o zmagi.

"Sanjski dan zame. Že pred startom sem želel napasti na vso moč in se nisem zanašal na prednost v skupnem seštevku. Dirka je bila zelo lepa in zahtevna, z današnjim dirkanjem pa sem zelo zadovoljen. Naslov prvaka pomeni veliko, saj sem ga dosegel proti dvema veliko bolj izkušenima tekmecema," je v cilju relija povedal Avbelj, kot ga citirajo pri Zvezi za avtošport Slovenije (AŠ 2005).