Andrea Dovizioso je edino letošnjo zmago dosegel 16. avgusta v Spielbergu v Avstriji. Foto: Reuters
Andrea Dovizioso je edino letošnjo zmago dosegel 16. avgusta v Spielbergu v Avstriji. Foto: Reuters

Že avgusta je sicer napovedal, da bo po koncu sezone zapustil Ducati oziroma da po osmih sezonah z italijansko ekipo ne bo podaljšal sodelovanja, ki mu poteče konec leta.

Prejel je kar nekaj ponudb za vlogo testnega dirkača, a ga to ni zadovoljilo. "V MotoGP se bom vrnil takoj, ko bom našel projekt, s katerim bom lahko izživel svojo strast in uresničil ambicije z organizacijo, s katero si delim enake cilje, vrednote in metode dela. Še vedno si želim tekmovati in zmagovati," je v kratki izjavi dejal Dovizioso, čeprav se že pojavljajo ugibanja, da bi takšen premor lahko pomenil tudi njegovo trajno slovo od tega športa.

"Želim biti popolnoma brez vsakršnih obveznosti," je zapisal 34-letni Dovizioso, ki trenutno zaseda šesto mesto v razvrstitvi svetovnega prvenstva s 117 točkami in 45 točkami zaostanka za vodilnim Špancem Joanom Mirom (Suzuki). Do konca sezone sta še dve dirki.

V elitnem razredu je do zdaj zbral 15 zmag. Edini naslov svetovnega prvaka ima iz leta 2004, ko je slavil v razredu do 125 ccm.

Za Marcom Marquezom, ki to sezono ne bo več tekmoval, je Dovizioso v sezonah 2017, 2018 in 2019 zasedel drugo mesto v skupnem seštevku.

Leta 2021 bosta za ekipo Ducatija tekmovala Avstralec Jack Miller in Italijan Francesco Bagnaia.