Tim Gajser bo ta konec tedna tekmoval v Brežicah. Foto: Goran Rovan
Tim Gajser bo ta konec tedna tekmoval v Brežicah. Foto: Goran Rovan

Prvi aprilski konec tedna se bo z dirko na Prilipah pri Brežicah začelo evropsko prvenstvo v motokrosu v odprtem razredu in mladinsko evropsko prvenstvo jugozahodne cone za razreda 65 in 85.

Na dirko je prijavljenih 97 voznikov. Največ pozornosti bo namenjene razredu open, kjer bo nesporni favorit Tim Gajser, ki je letos vse tri dirke svetovnega prvenstva v najmočnejšem razredu MXGP končal na zmagovalnem odru.

Obeta pa se srdit boj za preostala mesta na stopničkah. Poleg treh čeških tekmovalcev, ki bodo branili lanska prva tri mesta z evropskega prvenstva, so kandidati za mesta pri vrhu še Klemen Gerčar, ki bo glavni kandidat društva AMD Brežice, organizatorja dirke, pa Aljoša Molnar, Anej Doplihar in Theo Urbas.

Omeniti velja še enega najhitrejših veteranov v zadnjih letih v Sloveniji, Bogomirja Gajserja, očeta Tima Gajserja. Tokrat bosta oče in sin, ki običajno sodelujeta v dirkaško-trenerski vlogi, tudi nastopila na isti dirki.

V najštevilčnejšem razredu 85, kjer je prijavljenih 41 tekmovalcev, bodo za Slovenijo nastopili štirje, največ možnosti bo imel Maks Mausser, med tremi Slovenci v najmlajši kategoriji pa Jaka Peklaj.

V soboto dopoldne bodo potekali treningi, ob 15. uri se bodo začeli kvalifikacijski nastopi. V nedeljo se bo prva finalna vožnja začela ob 13. uri, konec dogajanja bo predvidoma ob 17. uri.