Tim Gajser je navdušil večtisočglavo množico. Foto: Goran Rovan
Tim Gajser je navdušil večtisočglavo množico. Foto: Goran Rovan
Gajser navdušil domače navijače
Gajser prepričljivo najboljši tudi doma

ega prvenstva v motokrosu. V kraljevem razredu je bil drugi Klemen Gerčar, tretji pa Peter Irt.

Gajser je v obeh vožnjah povedel že takoj po startu in nato samo še nadziral najbližje tekmece. Irt, ki je imel v prvi vožnji smolo in je v uvodnem krogu padel, je v drugo popravil nastop in ugnal Klemena Gerčarja ter končal na skupnem tretjem mestu. Trojica bo že prihodnji konec tedna tekmovala na dirki svetovnega prvenstva MXGP v Italiji.

"Pred domačim občinstvom je vedno lepo tekmovati. Vesel sem, da se je zbralo tako veliko število ljudi in nas prišlo bodrit, to je odlično za slovenski motokros," je povedal Gajser, ki je priznal, da so dirke doma zanj odličen trening, saj se je treba pripraviti na štartno proceduro, dobro utrditi štartno linijo in se nato brez popuščanja pognati v boj s tekmeci od štartne rampe do prvega ovinka.

V kategoriji MX2 je prepričljivo slavil aktualni prvak Jan Pancar, v kategoriji MX 125 je bil najhitrejši Matevž Robek (MK Fire Group), v kategoriji MX 85 pa se je v obeh vožnjah najbolj izkazal Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični).

Naslednja dirka za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu bo v nedeljo, 30. aprila, na motokrosistični stezi Škedenj pri Slovenskih Konjicah.

Gajser navdušil domače navijače
Gajser prepričljivo najboljši tudi doma