Tim Gajser. Foto: HRC
Tim Gajser. Foto: HRC

Gajser je v prvi vožnji zaostal za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom (KTM), v drugi pa za Špancem Jorgejem Pradom (gas), ki je bil v prvi vožnji komajda sedmi. Španec je prav zaradi tega tudi izgubil vodstvo v skupnem seštevku, za Gajserjem zaostaja za štiri točke. S prvim in tretjim mestom je VN Latvije osvojil Herlings, kar je njegova prva zmaga v sezoni.

27-letni Slovenec je v prvi vožnji takoj po startu na razmočenem terenu zdrsnil na četrto mesto, iz prvih nekaj zavojev pa je kot vodilni zapeljal Herlings. Ta do konca dirke vodstva ni več izpustil iz rok, Gajser pa je hitro po startu prišel na drugo mesto in se mirno na specifični in zahtevni peščeni podlagi v Kegumsu vse do konca tudi vozil na njem.

Prado se v prvo v zahtevnejših razmerah ni znašel in je po padcu prvo dirko sklenil šele na sedmem mestu. Drugi Slovenec Jan Pancar (KTM) je večino vožnje vozil okoli dvajseterice, po nekaj odstopih je bil na koncu med dobitniki točk na 18. mestu.

V drugi vožnji, ko je bila steza v Kegumsu z mivkasto zgornjo plastjo že precej bolj suha, je Gajser že po startu zaostal za Pradom. Španec je drugo vožnjo odpeljal bistveno bolje in na vodilnem položaju ni dovolil presenečenja.

Makolčan je vozil za njim, vendar ni imel realnih možnosti za napad, je pa brez težav zadrževal za sabo Herlingsa. Tak razplet je pomenil, da je Herlings s točko naskoka dobil skupni seštevek dirke.

"Dobro sem vozil ves konec tedna in sem zadovoljen s končnim izkupičkom. Rezultat 1-2-2 kaže, da imam stalnost, tudi hitrostni je dovolj za zmago, toda danes mi je ni uspelo doseči. Imam pa rdečo številko, kar je pozitivno. Do konca je še veliko, a je vseeno lep občutek, ko bom s svojo hondo vozil z rdečo številko v Maggiori, ki je zame posebno prizorišče," je za spletno stran svoje ekipe Honda dejal Gajser.

Pancar se je po zadržanem začetku prebijal naprej in na koncu osvojil 14. mesto. Skupno je bil na dirki tudi 14., dobil je deset novih točk za SP.

Tretja dirka v treh tednih bo 16. junija v Maggiroi v Italiji.

Gajser po drugem mestu v Latviji znova oblekel rdečo majico
Prva vožnja:              
 1. J. HERLINGS  NIZ/ktm   36:31,461
 2. T. GAJSER   SLO/honda   +14,806
 3. G. COLDENHOFF NIZ/fantic   23,809
...                  
 7. J. PRADO   ŠPA/gas    56,234
18. J. PANCAR   SLO/ktm    1 krog
                    
Druga vožnja:             
 1. J. PRADO   ŠPA/gas   35:31,669
 2. T. GAJSER   SLO/honda   +1,665
 3. J. HERLINGS  NIZ/ktm     3,403
...                  
14. J. PANCAR   SLO/ktm    18,071
Skupni vrstni red:           
 1. T. GAJSER   SLO/honda     454
 2. J. PRADO   ŠPA/gasgas    450
 3. J. HERLINGS  NIZ/KTM      386
 4. R. FEBVRE   FRA/kawasaki   327
 5. C. VLAANDEREN NIZ/yamaha    299
...                  
15. J. PANCAR   SLO/KTM      94