Tim Gajser drvi proti novemu naslovu svetovnega prvaka. Foto: HRC
Tim Gajser drvi proti novemu naslovu svetovnega prvaka. Foto: HRC

Slovenski šampion ima pred najbližjim zasledovalcem Antoniom Cairolijem 74 točk prednosti. Do konca tekmovanja je šest voženj, torej je na razpolago še 150 točk. Če bo imel 24-letnik po nedeljski preizkušnji 100 točk prednosti pred drugouvrščenim, bo že lahko slavil tretji naslov v najmočnejšem razredu (MXGP), skupaj pa četrtega. V razredu MXGP je zmagal že v letih 2016 in 2019.

Gajser je z zadnjimi tremi dirkami v Belgiji opravil navdušujoče, saj je ob enem drugem mestu dve preizkušnji na mehki progi v Lommlu dobil. Trda podlaga, na katero zdaj prihaja motokros karavana v Italijo, mu bistveno bolj ustreza. Lani je v začetku aprila na tej progi dobil obe vožnji. Gajser ima na Trentino tudi sicer zelo lepe spomine, saj je leta 2015 prvič v karieri stal na najvišji stopnički za zmagovalce med svetovno motokros srenjo, takrat še v razredu MX2.

V odsotnosti poškodovanega Jeffreya Herlingsa in na koronavirus pozitivnega Jorgeja Prada bosta njegova najhujša tekmeca domačin Antonio Cairoli in Francoz Romain Fevbre, ki v finišu sezone vozi zelo dobro. Nevarni utegnejo biti tudi tisti, ki bodo želel morda preseči svoje trenutne sposobnosti ter tako popraviti sezono, ki se jim izteka daleč od želja in pričakovanj. Predvsem Gautier Paulin in Arnaud Tonus bi lahko pošteno zmešala štrene na vrhu, saj sta tu v preteklosti že dosegala izvrstne rezultate.

V razredu MX2 bo Slovenijo zastopal Jan Pancar.

Skupni vrstni red (30/36):            
 1. T. GAJSER          SLO         583
 2. A. CAIROLI         ITA         509
 3. J. SEEWER          ŠVI         499
 4. J. PRADO           ŠPA         476
 5. R. FEBVRE          FRA         465
 6. G. PAULIN          FRA         403
 7. G. COLDENHOFF      NIZ         375