Tim Gajser kmalu odhaja na priprave na Sardinijo. Foto: AMZS
Tim Gajser kmalu odhaja na priprave na Sardinijo. Foto: AMZS

O tem, kdo bo motošportnik leta 2020, ni bilo nobenega dvoma že od novembra, ko je Gajser tretjič postal svetovni prvak v elitnem razredu MXGP. Nagrade najboljšim v številnih kategorijah AMZS sicer tradicionalno podeli konec decembra na slavnostni prireditvi, a tokrat zaradi koronske krize te ni bilo mogoče izvesti. Zato so se odločili za spletno različico oziroma posebno oddajo Idealna linija na svojih spletnih kanalih, v kateri so podoživeli najboljše trenutke lanskega leta in izpostavili najbolj izstopajoče dirkače.

Gajser si je laskavi naslov motošportnik leta prislužil že šesto leto zapored. Strokovna komisija ni imela težkega dela, naslov prvaka pa je zanj že tretji v MXGP-ju (2016, 2019, 2020) in skupno četrti v karieri.

"Zahvaljujem se za priznanje motošportnik leta, ki mi veliko pomeni, saj je to še ena potrditev dobrega dela v pretekli sezoni. Rad bi se zahvalil tako AMZS-ju kot vsem navijačem, ki me podpirajo. Zdaj se že pripravljam na novo sezono. Kmalu odhajam na Sardinijo, kjer bom treniral tudi na motorju. Upam, da nas boste letos lahko spremljali na dirkah in navijali za nas ob progi, saj ste navijači v lanskem letu zares manjkali," je povedal najuspešnejši slovenski motošportnik vseh časov.

Gajser si je lani privozil tudi priznanje za mednarodne dosežke, ki so ga dobili še speedwayist Matej Žagar, motokrosist Jan Pancar, kartista Xen De Ruwe in Sebastjan Bergant, voznika minimota Jan Poropat in Tian Kerševan ter Miha Špindler v superenduru.

Na domači sceni je zveza razglasila najboljše v državnih prvenstvih v cestno hitrostnem motociklizmu, cross countryju, trialu, speedwayu, motokrosu in kartingu ter podelila posebna priznanja najboljšim voznikom in priznanja za najboljšega organizatorja dirk v Sloveniji.

Podelili so tudi tri kristalne čelade, ki jih prejmejo tekmovalci za vsak peti osvojeni naslov državnega prvaka. Prislužili so si jo Jan Poropat za peti naslov v minimotu, Sašo Kragelj za že 20. naslov v motokrosu in Katja Pivk za peti naslov v kartingu. Posebno priznanje za dolgoletno delo pa je dobil Peter Verbič.

Nagrade AMZS-ja: športnik leta Tim Gajser