Novinar Vala 202 Marko Polak, ki je vso sezono poročal o uspehih Tima Gajserja, se je veselil novega naslova z asom iz Slovenske Bistrice. Foto: Twitter/Marko Polak
Novinar Vala 202 Marko Polak, ki je vso sezono poročal o uspehih Tima Gajserja, se je veselil novega naslova z asom iz Slovenske Bistrice. Foto: Twitter/Marko Polak

Lani bi bila v Pietramurati velika zabava, v trenutnih razmerah pa je bilo slavje precej mirnejše. VN Trentina je bila v zadnjih letih znana po obisku številnih slovenskih navijačev, ki so skrbeli za vzdušje.

"Škoda, da je trenutno tak položaj po vsem svetu. Upam, da bo naslednja sezona normalna, z navijači. Danes bi bilo vzdušje nepopisno. Tokrat smo proslavili po prvi vožnji na kratko, zdaj pa nas čaka zabava," je v pogovoru za Val 202 povedal 24-letni Gajser.

Gajser v velikem slogu do tretjega naslova v razredu MXGP

Predzadnjo dirko sezone je začel s 73 točkami naskoka pred veteranom Antonijem Cairolijem. Zavedal se je, da je možnost, da bi mu naslov še ušel, bolj teoretična, do konca sezone je potreboval le še 27 točk, za morebitno potrditev že na prvi od štirih preostalih voženj pa bi moral dobiti vsaj dve točki več kot najbližji zasledovalec.

Izšlo se je po željah lanskega in že po prvi vožnji tudi letošnjega prvaka. Kljub slabemu štartu, ko se je znašel v gneči in bil v prvem zavoju šele 13., jo je končal na drugem mestu.

"Danes je bil super dan. Začel se ni najboljše, saj sem imel že v 2. krogu prve vožnje težave z motorjem. Voziti sem moral po zunanjih linijah. Druga vožnja se mi je odlično izšla in ne bi se moralo bolje končati. Zmaga in še naslov svetovnega prvaka," je navdušeno razlagal Gajser.

Gajser sanjsko zaključil sezono in zanesljivo ubranil naslov

Prepričan, da je lahko še boljši
Po številnih uspehih mu ni zmanjkalo motivacije: "Vedno najdem motivacijo. Ko si najboljši na svetu, vseeno nisi tako dober, da ne bi lahko bil še boljši. Vsekakor sem lahko še boljši. Rad treniram in to me žene naprej. Vsak naslov je nekaj posebnega. Letošnja sezona je bila posebna. Imeli smo štiri mesece odmora. Nismo navajeni imeti tako dolgega odmora sredi sezone. Ritem tekem od avgusta je bil res naporen. Imeli smo po tri tekme na teden. Na začetku sezone sem ga tudi lomil. Takoj po dolgem premoru sem imel dve ničli in nisem imel več samozavesti po vožnjah v Latviji. Imel sem tehnične težave z motorjem. Proti koncu sezone je šlo vse na boljše."

Pred mesecem dni je podpisal novo pogodbo s Hondo, ki velja dve leti. V preteklosti je večkrat poudaril, da ga zelo vleče v ZDA.

Ne vidi razloga za spremembo zmagovite ekipe
"Nekaj me še vleče v ZDA, a želja ni več tako velika. Včasih sem res sanjal o superkrosu. V razredu MXGP se počutim domače. Že sedem let vozim za ekipo HRC Honda in smo prava družina. Podaljšal sem pogodbo in zelo dobro delamo. Osvajamo naslove in ne vidim razloga, zakaj bi spreminjal zmagovito ekipo," je pogovor za Val 202 sklenil novi (stari) svetovni prvak.

Gajser si po četrtem naslovu prvaka želi, da se življenje vrne na stare tire