Tim Gajser je bil na srečanju z novinarji izvrstno razpoložen. Foto: BoBo
Tim Gajser je bil na srečanju z novinarji izvrstno razpoložen. Foto: BoBo

"Sezona se je že začela in sem zelo zadovoljen. Takšnega začetka še nisem imel, vedno sem se lovil na pripravljalnih tekmah. Honda je pripravila res dober motor, prvi pokazatelji so res dobri. Začelo se bo zares in komaj čakam. Vem, na čem moram še delati, treniral bom na polno in bom stoodstotno pripravljen na prvo tekmo," je ob predstavitvi z novinarji povedal Tim Gajser.

Evans je vrhunski voznik
Trikratni svetovni prvak bo imel letos novega sotekmovalca, Avstralca Mitcha Evansa, s katerim sta se v pripravljalnem obdobju izkazala za zelo močno navezo. Dobila sta vse tri dirke odprtega italijanskega prvenstva, od tega Gajser dve. "Je vrhunski voznik, kar je pokazal že v MX2. Zdaj imamo v Hondi HRC dva vrhunska voznika in pred nami je res dobra sezona," je o novostih v svoji ekipi dejal Gajser.

Gajser bo lovil 3. naslov med elito. Foto: BoBo
Gajser bo lovil 3. naslov med elito. Foto: BoBo

Motor je povsem nov
Pojasnil je, da ne sme razkrivati preveč skrivnosti novega motorja, je pa nakazal, da gre za povsem nov dirkalnik. "Takoj sem se na njem počutil domače. Novo je vse, od A do Ž. Ko uživaš in se imaš dobro, pridejo tudi rezultati. Nikoli ni tako dobro, da se ne bi mogel še izboljšati. Tudi kot svetovni prvak se lahko še izboljšaš," meni Gajser.

Na sporedu 20 dirk
Sezona se bo začela 1. marca v Matterley Basinu v Veliki Britaniji, kar pomeni, da prvič po več letih karavana sezono začenja v Evropi. Na koledarju SP-ja je 20 dirk, od klasičnih, tudi italijanskih, kjer se zaradi svojih navijačev počuti kot doma, pa do novih, kot sta Džakarta ali poligon KymiRing na Finskem.

Želi voziti čim bolj sproščeno
"Sezona bo zelo naporna, veliko tekem nas čaka. Začenjamo v Evropi, kar je malo čudno. Upam, da bo marca v Angliji v redu, vreme zna biti čudno. Cilj pa je seveda ubraniti naslov svetovnega prvaka, dal bom vse od sebe, da mi to uspe. Poleg tega pa bi rad užival in vozil sproščeno, tako da lahko vozim zelo hitro," je načrte razkril lani najboljši motokrosist na svetu.

Pancar bo dirkal na vseh evropskih dirkah
Poleg Gajserja bo nastopal še Jan Pancar, ki je že lani opozoril nase v razredu MX2. Zdaj bo skušal nastope v tem razredu še nadgraditi, poškodba zapestja je že preteklost, v prihodnosti pa ga čaka dirkanje z novo ekipo in novim motorjem. Zdaj bo na KTM-u, prej je dirkal z yamaho. "Postavitev motorja je malo drugačna, kar mi zaradi višine ustreza. A bistvene so malenkosti v nastavitvah, zaradi katerih ti potem motor bolj ustreza. Pred sezono smo imeli nekaj več testiranj, na pripravljalnih dirkah še nisem bil najbolj zadovoljen. A imam še dva tedna časa, da do prve dirke to popravim," je dejal Pancar. Načrtuje udeležbo na vseh evropskih dirkah, morda pa bo glede na rezultate v sezoni padla še odločitev za katero od oddaljenejših dirk.

Gajser: Morda še nisem na lanskem nivoju, a do prve tekme sta še dva tedna