Tim Gajser je v boju za svoj četrti naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu. Foto: AMZS
Tim Gajser je v boju za svoj četrti naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu. Foto: AMZS

Branilec naslova svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP je trenutno tretji, v vodstvu pa je Jeffrey Herlings. Nizozemec je zmagal na zadnji dirki v Intu XanadujuArroyomolinosu v Španiji. S tem je povečal prednost v seštevku, zdaj ima 505 točk, Francoz Romain Febvre je s 493 drugi, Gajser pa s 490 tretji.

Najboljši slovenski motokrosisti je v Španiji osvojil tretje mesto, potem ko je bil četrti v prvi vožnji in drugi v drugi. "Spet mi je šlo precej bolje v drugi vožnji kot v prvi. Postaja že moteče, ker se mi dogajajo te male napake v prvi vožnji, ki me stanejo boljše uvrstitve. Sem pa zadovoljen z obema startoma in z vožnjo v drugo," je ocenil Gajser in dodal, da zgoščen ritem zahteva hitro pozabo že končanih dirk in osredotočenost na tiste, ki sledijo.

Gajser računa na podporo ob stezi

Vrstni red v SP-ju (26/36):           
 1. J. HERLINGS    NIZ/KTM         505
 2. R. FEBVRE      FRA/kawasaki    493
 3. T. GAJSER      SLO/honda       490
 4. J. PRADO       ŠPA/KTM         440
 5. A. CAIROLI     ITA/KTM         419

Prihaja pa najprej Pietramurata, prizorišče, ki mu zelo ustreza in je tudi eno njegovih najljubših nasploh. Tam je leta 2015 dosegel prvo zmago v SP-ju na poti do naslova prvaka v razredu MX2, leta 2019 pa je slavil tudi v elitnem razredu MXGP. Še boljši pa je bil njegov lanski izkupiček na tej stezi. V koronski sezoni 2020 so v Pietramurati, tako kot na nekaterih drugih stezah, izvedli trojček dirk. Gajser je dobil 137 od možnih 150 točk in postavil temelje za naslov prvaka.

"Veselim se, da bodo v Trentinu tri dirke. Naporno bo, ker med njimi ne bo veliko premora, toda tudi lani je bilo tako in uspelo mi je nekaj odličnih voženj. Prepričan sem, da bo letos podobno, SP je zelo izenačen. Želim se predvsem zabavati in odpraviti drobne napake, ki me mučijo na zadnjih dirkah. Če bi mi to uspelo, bi si pripravil dobro izhodišče za zadnji dirki v Mantovi," je za spletno stran svoje ekipe trojček v Pietramurati napovedal Gajser.

Ker v Italiji prvič v sezoni ne bo omejitev števila gledalcev, prireditelji pričakujejo številne privržence, tudi iz Slovenije, česar se veseli tudi branilec naslova: "Upam pa tudi, da bo ob progi veliko navijačev. Lepo je, da se vračajo, upam, da bom deležen močne podpore ob stezi." Po nedeljski VN Trentina bosta tam še dve dirki, sredi tedna VN Pietramurate, 31. oktobra pa še VN Gardskega jezera.

Pancar v MX2 na 19. mestu

V razredu MX2 bo v Pietramurati tekmoval tudi Jan Pancar, ki ima po španski dirki skupno 99 točk. Zadnjo dirko je dobil Francoz Maxime Renaux, Pancar je bil 17. Tudi v seštevku prepričljivo vodi Renaux s 535 točkami, Pancar je na 19. mestu. V Italiji bo spet nastopil tudi Jaka Peklaj, ki je prejšnjo dirko evropskega prvenstva v razredu EMX 125 v Španiji izpustil. Na startnem seznamu je prijavljenih več kot 70 tekmovalcev, zato bo imel zahtevno delo že v kvalifikacijah.

V nedeljo se bosta vožnji v MXGP začeli ob 13.15 in 16.10, v MX2 pa ob 12.15 in 15.10.