Tim Gajser zaenkrat nima prave konkurence. Foto: www.alesfevzer.com
Tim Gajser zaenkrat nima prave konkurence. Foto: www.alesfevzer.com

Gajser, ki je sobotne kvalifikacije sklenil na drugem mestu, je v prvi vožnji dalj časa vozil na tretjem položaju, nato je počasi, a vztrajno začel topiti prednost tekmecev.

Najprej je moral premoč priznati Južnoafričan Calvin Vlaanderen, nato je slovenski as švignil še mimo Francoza Maxima Renauxa in prevzel vodstvo, ki ga do konca prve vožnje ni izpustil več iz rok. Hitro si je nabral več sekund prednosti, tekmeci niso imeli niti najmanjših možnosti. Na koncu je drugo mesto pripadlo Jeremyju Seewerju, potem ko je Renaux padel v zadnjem krogu.

Zadnja dva kroga odpeljal brez očal
V prvi vožnji je sicer dirkače precej motilo tudi vreme; po sobotnem deževju se je dopoldne zjasnilo, a je nad že tako razmočeno progo med prvo vožnjo spet začelo deževati. Številni so tako imeli težave z vidljivostjo, tudi Gajser, ki je zadnja dva kroga prevozil brez zaščitnih očal, ki jih je odvrgel.

"Dobra vožnja. Teren je težek, veliko linij je in na začetku sem iskal drugačne kot dirkači pred mano. Na koncu sem našel pravo, čeprav sem imel težave z očali, zato sem jih odvrgel, vseeno pa sem lahko super zadovoljen," je po prvi vožnji dejal zmagovalec.

V drugi vožnji 20 sekund pred vsemi
Podoben je bil scenarij v drugi vožnji. Slovenski as je na štartu padel na četrto mesto, vendar je v prvih desetih minutah dirke prehitel vse pred seboj in nato odbrzel do gladke zmage. Seewer na drugem mestu je zaostal za več kot 20, tretji Renaux pa za več kot 30 sekund.

"Super dirka, zelo sem zadovoljen, še posebej z drugo vožnjo. Proga je bila že precej boljša in lahko sem izbiral svoje linije. Res sem lahko užival, motor je odličen, ekipa pa je spet delovala izvrstno," je dejal Gajser.

Skupno vodstvo povišal na 81 točk
V skupnem seštevku je Gajser zbral 336 točk in ima pred najbližjim zasledovalcem Renauxem že 81 točk naskoka. Do zdaj drugi Jorge Prado zaradi poškodbe v Italiji ni nastopil.

V šibkejšem razredu MX2 je bil Jan Pancar na koncu 14. V prvi vožnji je bil 19. v drugi pa 11. Dobil je 12 novih točk za SP. Najboljši je bil vodilni v SP-ju Belgijec Jago Geerts pred Francozoma Tomom Viallom in Stephenom Rubinijem. Skupno ima Geerts 291 točk, Pancar je 15. s 75.

Naslednja dirka bo 15. maja na Sardiniji.

Gajser z novo zmago povišal prednost na 81 točk
Prva vožnja:                           
 1. T. GAJSER      SLO/honda  35:54,476
 2. J. SEEWER      ŠVI/yamaha    +5,940
 3. M. RENAUX      FRA/yamaha    14,816
 4. C. VLAANDEREN  NIZ/yamaha    17,013
 5. P. JONASS      LAT/husqvarna 32,750
Druga vožnja:                          
 1. T. GAJSER      SLO/honda  34:52,491
 2. J. SEEWER      ŠVI/yamaha   +20,264
 3. M. RENAUX      FRA/yamaha    30,434
 4. B. WATSON       VB/kawasaki  32,382
 5. R. FERNANDEZ   ŠPA/honda     34,972
Po 14 vožnjah (od 40):                 
 1. T. GAJSER      SLO/honda        336
 2. M. RENAUX      FRA/yamaha       255
 3. J. SEEWER      ŠVI/yamaha       231
 4. J. PRADO       ŠPA/GAS          220
 5. G. COLDENHOFF  NIZ/yamaha       199