Tim Gajser je ob koncu sezone popolnoma dotolkel vse tekmece. Foto: AMZS
Tim Gajser je ob koncu sezone popolnoma dotolkel vse tekmece. Foto: AMZS

Prvo vožnjo je Gajser končal na 2. mestu. Najbolje je štartal Ivo Monticelli, takoj za njim je šel v prvi ovinek Gajser. Nato je vodstvo prevzel Romain Febvre in ga precej zanesljivo držal do cilja. Gajserja na 2. mestu ni ogrožal noben dirkač. Za Francozom (druga posamična zmaga v letošnji sezoni) je zaostal slabi dve sekundi. Tretje mesto je osvojil Jeremy Seewer.

Gajser se je Febvreju oddolžil v drugi vožnji. 24-letnik je se je v vodstvo prebil s tretjega mesta po dveh krogih. V nadaljevanju je suvereno držal prednost in jo proti koncu močno povečal. Še pred koncem je veselo pomahal svoji ekipi v boksu. Ciljno črto prečkal 16 sekund pred Febvrejem, kar mu je prineslo drugo zaporedno zmago na velikih nagradah oziroma peto na zadnjih osmih dirkah.

Gasjer naslov prvaka potrdil s 5. zmago sezone

"Užival sem, najlepše je zmagati na zadnji dirki, še posebej po tem, ko sem že osvojil SP. Hvala vsem, v ekipi je bilo zelo čustveno v zadnjih dneh. Tole zmago posvečam svojemu mehaniku Nicu, ki se po sezoni poslavlja od ekipe," je Gajser pospremil zadnjo letošnjo zmago.

"Presrečen sem. Čudovito je, bila je nenavadna sezona, veliko je bilo novega za vse nas, a na koncu smo bili na vrhu. Hvala vsem v ekipi, hvala tudi navijačem, čeprav jih tokrat ni bilo tu, vem, da me vedno podpirajo," pa je Gajser na hitro ocenil še sezono 2020. In seveda v svojem slogu že danes dodal: "Komaj čakam, da prihodnje leto spet začnem dirkati."

V razredu MX2 je sezono uspešno končal tudi slovenski dirkač Jan Pancar. V obeh vožnjah je končal na 14. mestu, skupno pa mu je to prineslo 13. mesto na dirki in zadnjih 14 točk v sezoni. Zmagal je Britanec Ben Watson pred svetovnim prvakom Francozom Tomom Viallejem, tretji je bil njegov rojak Maxime Renaux.

Vrstni red v svetovnem prvenstvu razreda MXGP (36 voženj od 36)

VoznikMoštvoTočke
Tim Gajserhonda720
Jeremy Seeweryamaha618
Antonio CairoliKTM599
Romain Febvrekawasaki572
Gautier Paulinyamaha505
Gajser nekaj intervjujev dal kar v svojem bivalniku