Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Za Gajserjem je popoln konec tedna, prepričljivo je slavil tudi v sobotnih kvalifikacijah, ko je na razmočeni progi tekmece ugnal kar za 34 sekund.

Gajser je kljub majhnim razlikam suvereno zmagal v prvi vožnji. Že po nekaj krogih se je prebil na prvo mesto in na koncu glavnega tekmeca v boju za naslov svetovnega prvaka, branilca naslova Španca Jorgeja Prada, prehitel za 1,3 sekunde. Pred njim ima zdaj 12 točk prednosti.

V drugo je še bolje startal, se v prvem ovinku prebil v vodstvo in tako izognil poznejšemu kaosu. V njem je padel Prado, ki so ga nato še povozili. Španec je poskušal voziti naprej, a je zaradi bolečin predčasno končal nastop.

V ospredju sta Gajser in Herlings bila napet dvoboj, okoli deset minut pred koncem je Nizozemec napadel, a pri tem storil napako in spet zaostal. Nato pa je še večjo napako storil Gajser, zdrsnil v levem ovinku in Herlingsu predal prvo mesto.

Odlični Pancar osvojil 22 točk
Slovenski as je ciljno črto prečkal kot drugi in s skupno 47 točkami vseeno dobil VN Italije pred Herlingsom (45) in tretjim Švicarjem Jeremyjem Seewerjem (36). Drugi slovenski predstavnik v MXGP-ju Jan Pancar je bil v prvi vožnji 12., v drugo pa celo osmi za skupno 22 točk v Maggiori.

Gajser: To je tako zame kot za ekipo nekakšna domača dirka
"Bilo je dobro. Vseeno sem zelo zadovoljen, še posebej s starti dirk. Za nami je dober konec tedna, škoda mi je le padca. Zdelo se mi je, da imam vse pod nadzorom, a po majhni napaki mi je odneslo sprednje kolo, kar je Jeffrey izkoristil in se odpeljal mimo," je v uradni izjavi po dirki dejal Gajser.

"Zmagati tukaj je odlično. To je tako zame kot za ekipo nekakšna domača dirka. Zelo smo zadovoljni in še enkrat bi se rad zahvalil svoji ekipi," je še dodal zdaj prepričljivo vodilni v skupnem seštevku. Konec tedna je začel s štirimi točkami prednosti, zdaj je ta narasla na 34 točk.

Pekljaj brez točk
V razredu MX2 je v Maggiori nastopil tudi Jaka Pekljaj in ostal brez točk. V prvo je bil 25., v drugo pa je končal dve mesti slabše.

Karavana se seli v Indonezijo
Po dirki v Maggiori bodo imeli dirkači dva tedna premora in nato odšli v Indonezijo, kjer bosta na sporedu dve dirki ob zaporednih koncih tedna v Lomboku.

Zmaga Gajserja v Maggiori, velika smola Prada

VN ITALIJE, Maggiora         
                    
Prva vožnja:              
 1. T. GAJSER   SLO/honda  33:55,146
 2. J. PRADO   ŠPA/gas    +1,374
 3. J. HERLINGS  NIZ/ktm     2,321
...                  
12. J. PANCAR   SLO/ktm   1:32,925
Druga vožnja:             
 1. J. HERLINGS  NIZ/ktm   35:14,215
 2. T. GAJSER   SLO/honda   +11,833
 3. J. SEEWER   ŠVI/KAWASAKI  53,624
...                  
 8. J. PANCAR   SLO/ktm   1:19,816
Končni vrstni red:           
 1. T. GAJSER   SLO/honda  47 točk 
 2. J. HERLINGS  NIZ/ktm   45   
 3. J. SEEWER   ŠVI/kawasaki 36   
...                  
 8. J. PANCAR   SLO/ktm   22   

Skupni vrstni red:           
 1. T. GAJSER   SLO/honda    511 
 2. J. PRADO   ŠPA/gasgas    477 
 3. J. HERLINGS  NIZ/KTM     440 
 4. C. VLAANDEREN NIZ/yamaha    339 
 5. J. SEEWER   ŠVI/kawasaki   332 
 6. R. FEBVRE   FRA/kawasaki   327 
...                  
15. J. PANCAR   SLO/KTM     116