Tim Gajser je na prvi dirki izpolni cilj in se zavihtel na stopničke. Foto: BoBo
Tim Gajser je na prvi dirki izpolni cilj in se zavihtel na stopničke. Foto: BoBo

"Bil sem razočaran, ker sem hitro padel in zaostal. Prebijal sem se naprej in ni bilo preprosto prehitevati, potem pa sem padel še v zadnjem ovinku. Ni mi bilo lahko, a sem se vendarle zbral in poskusil v drugo odpeljati bolje, kar mi je tudi uspelo," je prvi nastop v sezoni ocenil Gajser, ki je v novo sezono vstopil z drugim mestom na dirki v Angliji. V prvi vožnji je bil po dveh padcih le osmi, toda v drugi se je takoj prebil v vodstvo in tam ostal do konca ter si privozil veliko prednost. V seštevku dirke mu je to prineslo drugo mesto za Jeffreyjem Herlingsom.

"Z drugo vožnjo sem bil zelo zadovoljen. Štart mi je dobro uspel, imel sem dobro hitrost in našel lepe linije, zato sem užival na motorju. Če potegnem črto, moram biti zadovoljen. Veliko točk smo osvojili in dirko sem končal na zmagovalnih stopničkah, kar je bil moj cilj," je dodal najboljši slovenski motokrosist, ki brani naslov v elitnem razredu MXGP.

Nekoč je bila mivkasta podlaga, na kateri bo dirka na Nizozemskem, za Gajserja ena najmanj priljubljenih. Zdaj je tudi na tej podlagi precej samozavestnejši, poleg tega je na mivki opravil tudi dobre priprave: "Zadovoljen sem bil s hitrostjo in pripravljenostjo, pa tudi s tem, kako se je obnesla moja nova honda CRF450RW. Zato se že veselim Valkenswaarda, čeprav to ni moja najljubša steza. V preteklosti pa sem tam že imel nekaj dobrih uvrstitev in upam, da bom to lahko ponovil."

Lani je Gajser v Valkenswaardu zasedel tretje mesto, prvi je bil Italijan Antonio Cairoli, drugi pa Belgijec Clement Dessale. V razredu MX2 se bo po prvem nastopu brez točk, v Matterley Basinu je bil 29., spet preizkusil Jan Pancar. Prva vožnja MXGP bo v Valkenswaardu v nedeljo ob 13.15, druga ob 16.10. V MX2 pa bodo dirkali ob 12.15 in 15.10.