Klemnu Gerčarju pripravljajo v ponedeljek veličasten sprejem v domači Lukovici. Foto: Peter Kavčič
Klemnu Gerčarju pripravljajo v ponedeljek veličasten sprejem v domači Lukovici. Foto: Peter Kavčič
Gerčar postavil nov mejnik slovenskega motošporta

Po padcu v prvi vožnji se je Gerčar moral prebijati iz ozadja, a vseeno prišel do sedmega mesta. V drugi vožnji je bil šesti, skupno je dobil 29 točk za SP. Ker je njegov najhujši tekmec Čeh Martin Michek zbral le sedem točk več, je Gerčar ostal skupno prvi, na koncu sezone pa je imel šest točk naskoka pred Čehom (353:347).

Na zadnji dirki je sicer zmagal Čeh František Smola, drugi je bil Nemec Christian Brockel, tretji pa Avstrijec Matthias Walkner. Martinek je bil četrti, Gerčar šesti, drugi slovenski predstavnik Matevž Irt pa je po šestem mestu v prvi vožnji v drugi vožnji ostal brez uvrstitve in bil na koncu 14.

Tri zmage
"Zelo sem vesel, da mi je uspelo osvojiti naslov svetovnega prvaka. Zahvalil bi se celotni ekipi in vsem, ki so me vsa leta podpirali. Hvala tudi navijačem," je bil po prihodu v cilj navdušen Gerčar. Zanj je bila sicer to letošnja najslabša uvrstitev, saj se na devetih dirkah le dvakrat ni uvrstil na zmagovalne stopničke, trikrat je zmagal.

Po lanskem naslovu mladinskega svetovnega prvaka Tima Gajserja je Gerčarjev dosežek nov lep uspeh slovenskega motokrosa na svetovni ravni. Prav tako pa gre za enega največjih uspehov slovenskega motošporta, naslova svetovnega prvaka se je do zdaj dvakrat veselil Igor Jerman v vzdržljivostnem motociklizmu.

Gerčar postavil nov mejnik slovenskega motošporta