Tomasz Gollob je dobil uvod v letošnjo sezono. Foto: EPA
Tomasz Gollob je dobil uvod v letošnjo sezono. Foto: EPA
Žagar z grenkim priokusom

Drugo mesto je osvojil svetovni prvak, Danec Nicki Pedersen, tretji pa je bil njegov rojak Hans Andersen. Edini slovenski predstavnik Matej Žagar se na domačem prizorišču ni uvrstil med osmerico polfinalistov.


Slovenskemu asu nagajal motor
Žagar, ki je nastopil s povabilom organizatorjev, je v prvi vožnji zasedel drugo mesto in ugnal tudi slovitega Avstralca, nekdanjega svetovnega prvaka Jasona Crumpa. V drugi vožnji je celo zmagal in prehitel tudi Golloba, a mu je v tretji vožnji odpovedal najboljši motor.

Z rezervnim motorjem je nato bil še enkrat drugi, možnosti za polfinale pa je zapravil v zadnji vožnji z zadnjim mestom. Dirko je tako končal s sedmimi točkami, kar je pomenilo, da je le za eno zgrešil napredovanje v polfinale in si s še dvema tekmecema delil deveto mesto.

Žagarja zmedla tudi rdeča luč
"Razočaran sem, predvsem zato, ker je bila priložnost res lepa. Do tretje vožnje mi je šlo kot po maslu, nato pa je začel "crkovati" motor in je tudi dokončno odpovedal. Sploh ne vem, kaj bo z njim. V peti vožnji pa sem v občinstvu videl rdečo luč in sem mislil, da je vožnja prekinjena. Preden sem ugotovil, kaj se dogaja, so mi tekmeci ušli že za 30 metrov. Trudil sem se in jih še skušal ujeti, toda ni šlo. A vseeno, dokazal sem, da se lahko kosam z najboljšimi in da sem sposoben dobrih nastopov," po tekmi ni bil najboljše volje Žagar.

M. R.
Žagar z grenkim priokusom