Igor Jerman je odlično začel sezono. Foto: Reuters
Igor Jerman je odlično začel sezono. Foto: Reuters

Na tradicionalni, tokrat že 77. izvedbi dirke Bol d'Or so Jerman in njegova sotekmovalca v ekipi Yamaha Austria Avstralec Broc Parkes in Južnoafričan Sheridan Morais osvojili drugo mesto.

Končno drugo mesto avstrijske ekipe, v kateri ima Jerman velik delež pri uspehih, je kar nekoliko presenetljivo, saj so morali v moštvu zaradi bolezni dirkačev v zadnjem hipu iskati zamenjavi, začeli pa so z devetega mesta. V 24 urah je slovensko-avstralsko-južnoafriška naveza prevozila 799 krogov in zaostala le za lanskimi zmagovalci, ekipo Kawasakija v postavi Gregory Leblanc, Loris Baz in Jeremy Guarnoni, ki je prevozila 808 krogov. Tretji so bili dirkači Suzukija Vincent Philippe, Anthony Delhalle in Julien da Costa z dvema krogoma zaostanka za Jermanovo ekipo.

Na dirki je nastopilo 51 ekip, do cilja jih je prišlo 40. Dirkal je tudi Janez Prosenik, s sovoznikoma Xavierjem Demareyjem in Gregoryjem Ortizom pa je imel veliko težav. Njihova ekipa Flembbo-Leader Team je, potem ko jim je šest ur pred ciljem odpovedal motor in so ga morali potiskati v bokse, kjer so prebili eno uro, nazadnje sicer prišla do cilja, a na 40. mestu s 620 prevoženimi krogi, v svoji kategoriji formula Endurance pa so bili 14.

Sezona svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu se bo nadaljevala julija z osemurno dirko v Suzuki.